Мржња према људима других националности

Питање:
Помоз Бог оче, Пишем Вам ово мало писмо у нади да ћу успети да нађем решење за свој проблем. Наиме, живим у иностранству већ 6 година. У питању је једна од развијених арапских земаља. Већ дуже време сам оптерећен мржњом према људима других националности, вероисповести и сл. Та мржња иде тако далеко да ја више не могу са њима ни нормално да разговарам. Ово ме чини јако несрећним пошто смо овде ипак ми мањина. Такође је почело да утиче на моју породицу. Супруга нема више разумевања за моје изливе беса и уколико се ово настави плашим се да ће ме оставити. Такође се осећам духовно празан и само размишљам о дану када ћу напустити ово место. Молим вас помозите.
Н.Н


Одговор:
Бог ти помого брате, Велики број младих људи који је из разноразних разлога морао да оде из наше Отаџбине нашао се у сличној ситуацији као и ти, и кад су помислили да ће некако себи обезбедити егзистенцију сусрели су се са другим проблемом, а то је празнина у души, носталгија и то посебно у државама где је тешко наћи Православне храмове где човек може да задовољи своје верске потребе.
У Св.Писму стоји: “Каква је корист ако стекнемо сва блага овога света ако души својој наудимо”
Сам наводиш да си духовно празан и да ти је брак у кризи. Сад мој савет не може да буде другачији него да почнеш да пакујеш кофере јер мислим да би ти то у овом тренутку било решење.
Ја сам до скоро живео у иностранству и на иницијативу своје деце вратили смо се у Отаџбину и веруј ми нисмо се покајали. Иако смо тамо где смо живели имали фине услове ипак је ово наша земља и наш народ што не може да се мери са ничим. Знај брате да и овде у Србији људи живе врло пристојно и мислим да би ти сад могао да нађеш себи посао јер Србија није иста сад и пре 6 година кад си ти отишао из ње.
Буди храбар кад будеш доносио одлуку о повратку, помоли се Господу да ти да, да правилно расудиш и да теби и твојој супрузи буде лепо јер сигуран сам да другачије не заслужујете. Свако добро ти желим од Господа
о. Драган

Comments are closed.