Мржња и развод брака

Питање:
Поштовани, надам се да ћу од вас добити одговор на питање које ме мучи већ 6 год. Крштена сам али нисам вјенчана у цркви, имам двоје дивне дјеце које покушавам да одгајам да служе Господу најбоље што могу. Сада имам 31 год. Проблем је у томе што ми је муж ухапшен и осумњичен за ратни злочин. Док је било могућности ја сам ишла у посјету, задњих 5 год се наш контакт своди на телефонске разговоре од 10 мин једном у седам дана. После годину дана његовог боравка у затвору он је, без мога икаквог знања о том, признао јавно кривицу за убијство 250 људи. Остала сам сломљена и послије тога сам упала у депресију коју сам лијечила двије године. Он је на суђењу добио 17 год затворске казне. Између осталог, лијечења лијековима и одласка психијатру, ја сам себе нашла у књигама Владике Николаја које и дан данас читам, нашла сам све одговоре али немогу да нађем конкретно за мој случај, помозите ми молим вас.
Наиме прије двије године сам одлучила да кренем даље и затражила развод брака који већ 6 год није брак у правом смислу ријечи. Бојим се да ћу да замрзим тог човјека јер му не могу никако опростити то што је скривао од мене, и што сам остала сама са 25 год са двоје мале дјеце која су обиљежена са његовим признањем. Бојим се казне Божије, а ви ми молим вас одговорите да ли је гријех што сам затражила развод брака, који чекам већ двије године а суд ништа не предузима? ? ? Господе Исусе Христе помилуј ме грешну..
Унапријед захвална…
Н.Н


Одговор:
Помаже ти Бог.
Драга сестро, драго ми је да си нашла духовну утеху у речима Св.Николаја да пребродиш недаће које су те снашле. Грађански развод брака је више правно питање неголи духовно. Ваша веза је заједница која није озакоњења (благословена) самим Господом у Св.тајни венчања. Немој те се плашити греха вашег или вашег мужа да ће да „пређе“ на децу. Није Господ неко злопамтило него је Господ Љубав и из љубави све чини. Свако ће одговарати за своје грехе. Моли се ти и за свога супруга да и њему Господ опрости грехе његове. Труди се да не мрзиш никога сем грех. Моли се Господу и чувај своју децу васпитавајући их у духу Христове науке, богатећи их врлинама праштања, љубави, милостиње, вере и наде у Господа. Поздравља те о.Милан

Comments are closed.