NASLOVNA » PITANJE PASTIRU, Post » Molitveno pravilo koje bi zamenilo post

Molitveno pravilo koje bi zamenilo post

Pitanje:
Pomaže Bog Imam jedno pitanje u vezi posta, da li možda postoji neka molitva ili nekakvo, neznam, pravilo koje bi zamenilo post.Stvar je takva, ja mogu da postim, ali moj je problem u tome što radim fizički posao, ponekad i po 10-12 sati a još i treniram pored toga.Znam da je duhovno spasenije važnije od treninga i ostalih stvari, ali mene tako ti treningi ispunjavaju i čine sretnim, a i treba biti fizički spreman.I moj sveštenik mi je jednom rekao da se ne igram sa zdravljem kad sam mu rekao da treniram radim i sve to a i postim…..Uglavnom, dali možda postoji neznam neko pravilo da nebih postio ceo časni post a za uzvrat čitao Psaltir, za spas Srpskog roda, 1 sat ili neznam nešto takvo. Kad sam bio na Svetoj gori gde se uopšte ne jede meso, i kad sam jednom ušao kod jednih Građevinskih radnika koji su nešto zidali oko manastira video sam da jedu meso i sve normalno, znači njih su razrešili posta jel su radili težak posao po ceo dan, a ja se osečam nekako čudno ako ne postim a znam da je post, .Sad stvarno neznam šta da radim jel se bojim malo za zdravlje, a normalno bojim se i Gospoda Boga. Izvinite sigurno je glupo pitanje i nepovezano, oprostite mi grešnom. Nek vas čuva gospod Bog i Presveta Bogorodica.
Amin
Zoran


Odgovor:
Bog ti pomogo Zorane, Kod Gospoda nema zamene ovo za ono. Post nam je dat da iskažemo koliko smo duhovno jaki. Siguran sam da ako hoćeš možeš sve da postigneš, jer siguran sam da si čuo da ima dosta naših vrhunskih sportista koji poste čitave postove i nikad sebi nisu tražili ustupak zbog ovog ili onog razloga. Siguran budi da sve dolazi iz GLAVE a iskušenja koja dolaze baš za vreme posta mnogo su jača nego kad nije post.
O razrešenju pričaj sa tvojim sveštenikom kod koga se ispovedaš i pričešćuješ jer on najbolje zna kolike su tvoje duhovne mogućnosti S potovanjem
o. Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *