Молитвеник и Псалтир Преподобног Јефрема Сирина

Псалам 106.
Према труду – награда
(4, 413)

Господе наш Исусе, поклоњења достојни Царе, који си страдањем Својим победио мучитеља – смрт, Сине Божији, који си нам обећао нови живот и горње Царство, – удаљи од нас све штетно, да би у Дан јављања Твога могли и ми, по благовољењу Твоме, поћи у сретање Теби, видети Тебе и предстати Теби у радости.
Изглади грехе наше праштањем Својим, да би хвалили Име Твоје за сва доброчинства Твоја. Удостој све нас, Господе, да по благодати Твојој прослављамо и клањамо се Божанству Твоме.
Очи које су овде виделе славу Твоју, нека угледају тамо велику милост Твоју. Уши које су чуле глас речи Твојих, нека и тамо слушају једино глас радовања. Уста која те у црквама славе, удостој да и тамо узносе хвалу Теби. Језик који Те овде призива: Свет, свет, свет, – и тамо усмери да хвали Тебе. Руке које су држале Тело Твоје и Крв Твоју, нека приме од Тебе отпуштење грехова. Ноге које улазише у свети храм, нека и тамо ходе пределима живота.
Заједници нашој (братству) која се поклања Божанству Твоме, сву пуноту спаситељних дарова Твојих ниспошљи. Да међу нама пребива узвишена љубав Твоја, и учини нас достојним да Ти приносимо дужну хвалу.
Отвори двер Твоју молитви нашој, и нека угодно буде Теби служење наше.
Обрати се нама, Благи, по доброти Твојој, и одагнај од нас све што је штетно, да би неућутно хвалили Тебе, Господе, и Оца Твога и Духа Светога.

 

Comments are closed.