Molitve Svetim Arhangelima za svaki dan u nedelji

Ponedeljak, Sv. Arhangelu Mihailu
Sveti Arhangele Božiji Mihaile, odagnaj od mene duha lukavoga koji me iskušava.
O, veliki Arhistratiže Božiji Mihaile – pobedniče demona!
Pobedi i uništi sve moje vidljive i nevidljive neprijatelje, i umoli Gospoda Svedržitelja, da me spasi i odbrani od svake bolesti, smrtonosne rane i iznenadne smrti, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Utorak, Sv. Arhangelu Gavrilu
Sveti Arhangele Gavrile, koji donese neizrečenu radost sa neba prečistoj Devi, ispuni radošću i veseljem srce moje gordošću ispunjeno.
O, veliki Arhangele Božiji Gavrile, ti si blagovestio Prečistoj Devi Mariji o začeću Sina Božijeg. Objavi i meni grešnom strašni dan moje smrti, i umoli Gospoda Boga za moju grešnu dušu, da bi mi oprostio moje grehe; da me ne zarobi lukavi demon i ovlada mnome. O, veliki Arhangele Gavrile! Sačuvaj me od svih bolesti, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Sreda, Sv. Arhangelu Rafailu
O veliki Arhangele Božiji Rafaile, koji si primio dar od Boga da isceljuješ bolesti, izleči neizlečive ljudima rane srca moga i tela moga. O, veliki Arhangele Božiji Rafaile, ti si putovođa, lekar i iscelitelj, rukovodi me ka spasenju i isceli sve moje duševne i telesne bolesti, i privedi me Prestolu Božijem, i moli dobrotu Njegovu za moju grešnu dušu, da mi Gospod oprosti grehe moje i sačuva me od svih neprijatelja mojih i zlih ljudi, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Četvrtak, Sv. Arhangelu Urilu
Sveti Arhangele Božiji Urile, svetlošću Božanskom ozareni i preizobilno ispunjeni ognjem plamene ljubavi, ubaci iskru toga ognja u moje ohladnelo srce, a dušu moju gresima pomračenu svetlošću tvojom ozari.
O, veliki Arhangele Božiji Urile, ti si sijanje ognja Božanskog i prosvetitelj onih koji su pomračeni gresima: prosveti um moj, srce moje, volju moju silom Svetoga Duha, i upravi stope moje na stazu pokajanja, umoli Gospoda da me izbavi od muka adskih i od svih neprijatelja vidljivih i nevidljivih, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Petak, Sv. Arhangelu Salatilu
Sveti Arhangele Božiji Salatile, daruj molitvu meni koji ti se molim, nauči me molitvi smirenoj, skrušenoj, usrdnoj i umilnoj.
O, veliki Arhangele Božiji Salatile, ti se moliš Bogu za vernike, umoli Dobrotu Njegovu za mene, da me izbavi od svih nevolja i iskušenja, bolesti, iznenadne smrti i muka večnih, te da me udostoji Carstva Nebeskog sa svima svetima u vekove vekova. Amin.

Subota, Sv. Arhangelu Jegudilu
Sveti Arhangele Božiji Jegudile, svagdašnji pomoćniče svih koji se podvizavaju na putu Hristovom, probudi i mene iz teške lenjosti i podvigom dobrim ukrepi me.
O, veliki Arhangele Božiji Jegudile, ti si revnosni zaštitinik slave Božije: ti pobuđuješ na proslavljanje Svete Trojice, probudi i mene, od sna grehovnog, da bih slavio Oca i Sina i Svetoga Duha, i umoli Gospoda Svedržitelja da sagradi u meni čisto srce i duh prav obnovi u utrobi mojoj, i da me utvrdi Duhom vladalačkim da bih se klanjao duhom i istinom jedinom istinitom Bogu – Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Nedelja, Sv. Arhangelu Varahilu
Sveti Arhangele Božiji Varahile, koji nam donosiš blagoslove od Gospoda, blagoslovi me da postavim dobar početak, i ispravim svoj grešni život, da bih u svemu ugađao Gospodu Spasitelju mome u vekove vekova. Amin.

Anđelu čuvaru
Anđele Božiji, Čuvaru moj sveti, koji si mi od Boga dat kao zaštitnik, prosveti me danas i sačuvaj od svakog zla, ka dobrim delima uputi i na put spasenja upravi me. Amin.

5 komentar(a)

 1. Hadži Predrag

  Postoji li molitva sv.arhangelu Jeremilu?
  Bio bih radostan da mi je neko napiše.

 2. Amin Boze 🙏🙏🙏

 3. Lepe li su ove molitve!

 4. Hvala svim Serafimima sto nas cuvaju.Slava im.Amin

 5. Snjezana

  Jako duhovno i smirujece. Nakon teskog radnog dana smiruje covjeka. Bez molitve Bogu, Majci nasoj dragoj i andjelima tesko se izdrzi svakodnevne teskoce i iskusenja.
  Hvala

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.