Molitva za bolesnika

Blagosloven si, Gospode Bože naš, lekaru duša i tela, koji i nemoći i bolesti naše na telu svom ponese, čijom se ranom mi iscelismo, pastiru dobri, koji dođe da izgubljenu ovčicu tražiš i koji iznemoglima daješ utehu i život sa vaskrsenjem; Ti si se u poslednje vreme učovečio i Bog Reč se sa telom na zemlji javio i sa ljudima poživeo radi ljudskog spasenja.

O, Gospode, Ti na visinama živiš i na smirene gledaš; kao što si nekada primio Jezekijinu molitvu i suze, podigao ga sa bolesničkog odra, i produžio mu život za petnaest godina; kao što si preko proroka Jeliseja očistio od gube Neemana Sirca, i vaskrsao Sunamićankina sina; i kao što si Petrovu taštu od groznice izbavio; i zapovešću svojom gubave isceljivao; i dodirom haljine svoje iscelio od bolesti ženu, bolesnu dvanaest godina od tečenja krvi; i zbog vere kapetanovog slugu ozdravio; i udovičina jedinca sina iz mrtvih vaskrsao i predao ga majci njegovoj živa i zdrava; i Hananejkinu kćer od svirepog zloduha oslobodio; i pomazavši kalom oči slepom od roćenja, vid mu povratio; i četvorodnevnog i ljubljenog prijatelja tvog Lazara oživeo i dao ga sestrama njegovim; kao što si nekada dao vlast Apostolima tvojim da bolesne isceljuju i gubave čiste; kao što si carinike opravdao, i prikovan na krstu, raj si obećao razbojniku, Ti koji uzimaš na sebe grehe sveta; kao što si preko vrhovnih Apostola tvojih Petra i Jovana kod Krasnih vrata hromoga iscelio, i Tavitu iz mrtvih vaskrsao, i Evtiha Pavlom oživeo, i od gujina ujeda Pavlovu ruku nepovređenom sačuvao, i preko Pavla apostola tvoga krepkom rukom svojom oca Puplijeva od vatre i groznice iscelio, tako i sada, neiskazanim čovekoljubljem svojim i uobičajenim milosrđem svojim isceli slugu tvoga (ili: sluškinju tvoju) (ime) od njegovih (ili njenih) duševnih patnji. Molimo Ti se i preklinjemo Te, razreši, oprosti sluzi tvome (ili: sluškinji tvojoj) sva bezakonja za koja Te moli, i isceli ga od strasti, očisti od svake prljavštine tela i duše, ugasi vatru u njemu (ili u njoj) rosom milosti tvoje; oprosti mu ako koju zapovest tvoju naruši kao čovek koji telo nosi i telesno živi, ako sagreši pred Tobom danju ili noću, voljno ili nevoljno, svesno ili nesvesno, ili se um njegov povredi pogledom očiju ili sluhom ušiju ili mirisanjem ili nečim drugim, te sagreši i telom i duhom, i otuđi se od volje tvoje, no Ti sam, Gospode, kao blag i čovekoljubiv, podigni ga od opake bolesti i patnje.

O, Vladaru Gospode, usliši nas grešne sada, i kad god Te prizovemo; pogledaj kao blag i ne pomeni bezakonja njegova prva, i izbavi njega (ili nju) i nas od večnih muka, i očisti njega i nas od svake rđave namere, i usta njegova (ili njena) neka veličaju Tebe, i usne njegove neka slave Tebe, i ruke njegove (ili njene) ukrepi na vršenje zapovesti tvojih, i noge njegove povedi putem tvojim, i sve udove i razum njegov (ili njen) utvrđujući molitvama prečiste Majke Tvoje i svih Svetih tvojih.

Jer si milostiv i čovekoljubiv Bog, i Tebi slavu uznosimo, sa bespočetnim Tvojim Ocem, i blagim i životvornim Tvojim Duhom, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

84 komentar(a)

 1. Dragoslav

  Toliko sam tužan zbog moje majke Milice koja se bori da se podigne i ostane na nogama, koje je izdaju, da bi me krepila još bar malo svojom beskrajnom ljubavlju, dobrotom, nadom, verom i hranom i milom rečju i dodirom čiste ljubavi. Ko može neka se pomoli Bogu da opstanemo u slavu i milost Njegovu.

 2. Molim dragog Boga da uslisa moju molbu i pomogne mojoj sestri Snježani da ozdravi od bolesti koja je zadesila. Molim sve ljude dobre bolje da se Mole za njeno ozdravljenje !

 3. Bosiljka Vuckovic

  Gospode Boze, molim Ti se spasi milog brata moga. Milostivi Boze nemoj nam ga uzeti. Pomozi mu gresnom. Amin

 4. Cekovic Branka

  Molitva je za zdravlje mog oca Pauna.

 5. Molim ti se Boze pomozi mom Borku,a tvom slugi da ozdravi,cuvaj ga,stiti i vodi do ozdravljenja.

 6. Gospode oprosti mi grijehove moje. Od vidljive i nevidljive bolesti izbavi me. Spasi me zbog sina moga, kome sam sve u zivotu. Izcijeli dusu i tijelo moje. Miroslava

 7. Cuvaj gospode zdravlje Janje, Vesne, Vere i Slavice. Takodje podari brzo odravljenne Milici S. Amin

 8. Gospode,pomozi i izleči moga sina Vladimira od teške duševne bolesti.Podari nam svima mir,Gospode dragi.Ti si nam nada i spas.

 9. Gospode pomozi mojoj majci,ocisti je opake bolesti,pokazi put lekarima da nadju lek u dobru hemoterapiju. Dragi boze pomozi

 10. Pomozi Gospode sluškinji tvojoj Biljani!

 11. Pomozi Gospode Bože Daliboru da očisti duši i telo od opake bolesti i ozdravi. Molim se i tebi, Sveti Nektarije. 🙏🙏🙏

 12. Slobodan

  Pomozi mi Gospode slugi tvome Slobodanu, da ozdravim I odem na pravi put. Ja vise nemam kome doktoru da se obratim, moja noga i ledja ne daju mi da zivit zivot u miru. Trpim velike bolove, ozdravi me molim te i usmeri moje korake ka tebi. Molim ti se Boze i svim Svetima za ozdravljenje mojih bliznjih i mene. Neka bude volja tvoja, Amin

 13. Boze Milostivi, Majko Bozja i Gospode Isuse Hriste Sine Bozji, pomilujte mene Aleksandra Markovica, vaseg gresnog i nedostojnog slugu, ucinite me dostojnim Vase neizmerne dobrote i velike milosti Vase, izvedite me na put pokajanja i iscelenja da mogu da Vas slavoslovim i pojem Vam za sve vreme zemnoga zivota. Gospode pomiluj i spasi.
  Amin

 14. Bože moj pomozi mi

 15. Gospode molim te ozdravi me od epilepsije koja me muci Amin

 16. Gospode pomozi slugi tvom Vlajku a ocu mome da ozdravi od ovog virusa.

 17. Sladjana

  Molim te Gospode pomogni mom suprugu Goranu da ozdravi od teske bolesti. Pomozi Gospode. Amin

 18. Sacuvaj Boze mog jedinog brata Milosa cuvaj ga da dobro bude, sebi, svojoj zeni, majci i ocu…pomiluj ga i spasi i nenapustaj ga, molim te svom dusom svojom i svim srcem svojim.

 19. Pomozi gospode sluškinji tvojoj Zorici, povrati joj snagu življenja i ojačaj udove i srce njeno, da pronadje put ka ozdravljenju. Oprosti joj Bože na gresima i očisti je od svake ružne misli i molim te Bože pomozi joj da se oporavi. Verujem Bože u Cuda tvoja jer molitvom si mi pomogao i molim ti se sada uslisi moju molitvu da mi se supruga Zorica oporavi. Gospode pomiluj nas grešne!

 20. Gospode pomozi mojoj Suzani koja ima ovaj virus i upalu pluća

  • Miroslav

   Gospode pomozi mojoj majci Kalinki koja se bori sa teskom bolescu. Amin!

  • Pomozi Gospode sluškinji Tvojoj Slavki, mojoj voljenoj tetki koja se ovih dana sa dušom bori, oprosti joj sva sagrešenja njena, voljna i nevoljna, pomozi joj da ozdravi, jer sada samo Ti to možeš, oteraj svojom bezgraničnom ljubavlju ovo zlo iz njenog tela.
   Gospode Isuse Hriste, jedini milostivi, samo u Tebe verujem, i Tebi se molim, kao što si vaskrsao Lazara vaskrsni njenu snagu koja posustaje, da ozdravi, i da Ti se moli i služi.
   Presveta i Blagorodna Djevo, Prečista i Blagorodna, Utešiteljko i Brzopomoćnice, Prepodobna Majko Sveta Petko, Prepodobna Majko Angelina, i Vas pominjem, ja, nedostojna sluškinja Vaša i moliteljka pred Vašim prečistim stopalima, priložite molitvu svoju Gospodu našem Isusu Hristu, da učini ovo milosrđe i pomogne njenoj napaćenoj duši.
   Gospode Isuse Hriste, sine Božiji, pomiluj me grešnu, i oprosti mi, što te nedostojna, u suzama molim.

 21. Pomozi mi Gospode da u svojoj opakoj bolesti koja me je snašla, i lekarima da nađu pravi put mog ozdravljenja da prihvatim Tvoju volju i kušnju moje vere u Tebe. Ovu opaku bolest poslao si da vidiš kolika je moja ljubav prema Tebi. Slava i hvala ti za sve što si mi dao od prvog dana, što si me udostojio da doživim do ovoga časa uprkos tome mnogim gresima koje sam počinila i mnogo puta te ranila i povređivala. Molitvama Presvete Vladičice Bogorodice, matere Tvoje i svih svetih tvojih pomozi meni Nadi da mnogogrešnoj, nedostojnoj i poslednjoj sluškinji tvojoj. Amin.

 22. Pomozi Gospode da moja kuma Vesna ozdravi. Oprosti joj grehe i daj
  da poživi još dugo svojoj porodici na radost, a u slavu i čast Boga živoga.

 23. Pomozi Gospode mojoj majci Milici i bratu Bratislavu da sto prije ozdrave, da dobiju snagu, ocisti ih od zlih bolesti koje imaju. Molim ti se Boze pomozi! Amin

 24. Pomozi Gospode da moj sin Vuk izadje iz kome i da mi se vrati.

  • Gospode molim ti se za zdravlje svoje mame Ljiljane i profesora Veronauke Darka. Sveti Nektarije pomozi.

 25. Dragi Bože i Sveti Savo pomogni mom mužu da ozdravi i da mu rana od operacije zacijeli , pa da on dođe sebi i da može normalno funkcionira i da ne ovisi o tuđoj pomoći. Sveti Savo budi mu na pomoći

 26. Tina Djuricic

  Pomozi Gospode Boze Veljku da ozdravi i bude sa nama

 27. Pomozi Boze mom tati da ponovo dobije snagu, cvrsto da se oslanja na svoje noge, ponovo da seta kao sto je do skoro cinio i da vise ne pada, da pozivi u zdravlju jos dugo. Molim ti se dragi Boze do nebesa. Sve bih ucinila za ispunjenje ove zelje i molitve! Amin.

 28. Gospode Bože, pomozi Miloradu da zaceli rane svoje telesne i duševne. Amin

 29. Dragi Gospode pomozi da Vesna bude zdrava i nema nikakav zdravstvenu problem i da sve bude u redu. Amin

 30. Gospode boze pomozi i isceli bolest mog dobrog muza. Unisti svaku celiju njegove bolesti podgni ga iz kreveta ozdravljenog. Bice mo ti zahvalni i verno cemo ti se klanjati

 31. Gospode Bože pomozi mom bratu Nenadu da se izleči od ove opake bolesti. Oprosti meni grešnoj koja te molim za pomoć. Oprosti grehe i mom bratu i produži mu ovaj život zemaljski. Molim te Gospode Bože. Slava Tebi Gospode.

 32. Pomozi Gospode,Franku da se probudi iz kome. Amin

 33. Boze I svi svetitelji molim vam se I poklanjam poozite meni I mojoj porodici spasi Majko Bozija

 34. Pomozi Gospode mome ocu , tvome slugi Milanu da prezivi ovu tesku bolest.
  Gospode pomiluj nas,Amin.

 35. Pomozi mom stricu Jovanu da ustane i ozdravi od nesreće koja ga je zadesila, i ne dozvoli da svoju decu ostavi suročićima, i brata sa tugom. Molim ti se Gospode iskreno i iz srca njegov bratanac pomozi nama grešnima Amin

 36. Gospode Boze, pomozi sluzi tvome Andriji da ozdravi od opake bolesti. Da dugo godina pozivi na radost svoje porodice, prijatelja a tebi na hvalu I slavu imena tvojega. Hvala ti za sve I svagda. Sluskinja tvoja zauvek verna

 37. Pomozi Gospode mojoj milanci,očisti Gospode njeno telo i dušu od nečiste teške bolesti srca.Pomozi lekarima da nadju put ozdravljenja naše milanke.Molim ti se Gospode pomozi meni grešnom.AMIN

 38. jovanovic Gordana

  Pomoyi mi Gospode da u bolesti svojoj prihvatim voljuTvoju.
  Slava Ti i hvala na svemu, sada i uvek. amin

 39. Gospode Isuse Hriste Sine Božiji pomozi mom Slobodanu da preživi pa da Tvoje ime pronosi i slavi, molim Ti se.

 40. Pomozi Gospode i sveti Nektarije i svi sveti za ozdravljenje moje majke Mirjane, da poživi još dugo svojoj porodici na radost,a u slavu i čast Boga živoga

 41. Pomozi gospode svim ljudima kojima je potrebna pomoc, pa i devojcici Nikolini, Branislavi i Mariji, sluskinjama tvojim.

 42. Pomozi Gospode slugi tvome Marku da ozdravi. Ocisti njegovu dusu i olaksaj mu muke.Gospode pomiluj Oce blagoslovi.

 43. Pomozi Gospode mome bratu Ivanu da nađe ozdravljeje od opake bolesti i da poživi još dugo svojoj porodici na radost,a u slavu i čast Boga živoga !

 44. Pomozi Gospode mojoj Vladislavi,očisti Gospode njeno telo i dušu od nečiste teške bolesti srca.Pomozi lekarima da nadju put ozdravljenja naše Vladislave.Molim ti se Gospode pomozi meni grešnoj.AMIN

 45. Pomozi gospode sluškinji tvojoj Zorki, povrati joj snagu življenja i ojačaj udove i srce njeno, da pronadje put ka ozdravljenju. Oprosti joj Bože na gresima i očisti je od svake ružne misli i molim te Bože pomozi joj da se oporavi. Vjerujem Bože u Cuda tvoja jer molitvom si mi pomogao i molim ti se sada uslisi moju molitvu da mi se majka Zorka oporavi. Gospode pomiluj nas grešne!

 46. Pomozi Gospode mome Dedi Pavlu, ocisti njegovo telo i dusu od necistote. Da nam ozdravi i izadje iz Bolnice ziv i zdrav.
  Puno ti hvala Gospode.

 47. Ljiljana Suskov

  Boze podigni mog brata Gorana iz postelje stradanja hvala ti za sve sto si dosada uradio za njega

 48. Isuse Hriste sine Božji pomiluj nas grešne, pomozi u ozdravljenju moje sestre Vesne, da može pričati, sama držati stvari svojim rukama, da može hodati, ustati se iz kreveta. Stavi na njenu glavu svoje iscjeliteljske probodene iruke i ispuni je svojom iscjeliteljskom energijom. Hvala ti Gospode Bože Isuse Hrste naš. Amin

 49. Pomaže Bog! Imam pitanje,da li s molitvom za bolesnika,ja kao bolesnik,mogu da se molim za sebe?
  Hvala!

 50. Pomozi mi Gospode ako je volja Tvoja da ozdravim od teških bolesti koje su me sustigle. Oprosti mi grehove moje i iscijeli boli moje da Te mogu slaviti i pomiluj me u muci mojoj. Slava Ti Gospode,Nado i spasenje naše!

 51. Isuse Hriste, sine Boziji, molim ti se za ozdravljenje moga tate Mileta, podari mu snage i zdravlja da pobedi tesku bolest koja ga je zadesila, rekli su da su mu dani poslednji, ali ja tebe molim i tebi verujem da ces ga spasiti, da nam pozivi jos koju godinu. Pomiluj svog slugu Mileta. Hvala ti dragi gospode.

 52. Pomozi Gospode mom Sinu Milomiru da nadje ozdravljenje od opake bolesti tebi slava i hvala amin

 53. Pomozi, Gospode, dečaku Despotu.

 54. Sveta Petko izmoli od Gospoda Boga za bolesnu slugu Natašu…podari joj snagu i volju za ozdravljenje duše i tela AMIN…

 55. Gospode Bože i svi sveti, pomozite mome suprugu Miletu da preživi nakon ove teške povrede.pomozite mu da nastavi častan život ceneći Vašu pomoć. Pomozi te i mojim bolesnim roditeljima, Dančiki i Ljubici da ozdrave i osbaze i još dugo mi požive, smerno kao i do sada. Pomozi Bože i svi sveti svoj bolesnoj deci i ljudima. Pokazi im svoj put i pomozi da izbegnu iskušenja na koja naiđu. Amin

  • Pomozi Gospode Boze mome sluzi tvome Bobanu da ustane iz postelje bolesnicke, ocisti mu krv i daj snage da preboli sve ovo i ponovo bude kuci sa svojom decom. Molim ti se Gospode iz srca ocima punih suza ucini Cudo jer Gospod je Veliki. AMIN

 56. Čedomir Bacetić

  Gospode Isuse Hriste sine Božiji, ja nedostojni sluga moim ti se za zdravlje i ozdravljenje sluškinje tvoje Rade i izlečenje njene teške bolesti i očišćenje tela njenoga, kako bi zdrava i krepkadugo godina proživela proslavljajući tvoje ime, moliti se sluga tvoj Čedomir

 57. DOBRIVOJE ILIĆ

  Pomozi Gospode Ivicu , očisti mu tešku bolest tela i duše kojom robuje, pomozi mu da nađe pravi put i ozdravi. Amin.

  DOBRIVOJE

 58. Pomozi mi Gospode da ozdravi moja noga, kukovi i kičma, velike bolove trpim i teško hodam. Oprosti grehe moje i usmeri korake moje na Tvoj put. Tebi slava i hvala u sve vekove. Amin!

  • Gospode Bože oprosti mom Dušku i meni grešnoj. Pomozi mom Dušku da ozdravi, očisti njegovu dušu i telo od ne čistih sila. Hvala Ti Gospode za sve što činiš za nas. Duško i Zorica

 59. Pomozi Gospode našem bratu Nenadu da nadje ozdravljenje od opake bolesti i da poživi još dugo svojoj porodici na radost a u slavu i čast Boga živoga!

 60. Pomozi Gospode mome dedi Vladimiru, ocisti njegovo telo i dusu od necistote. Da mi prozivi jos koju godinu! Hvala ti dragi Gospode!!!

 61. Pomozi Gospode, sluskinji tvojoj Milici da ozdravi. Ocisti joj telo od teske bolesti, blagoslovi ruke lekara koji ce je operisati, oprosti joj Gospode grehe njene i podaj joj ozdravljenje i dug zivot da bi ti sluzila i sledila tvoj put. Gospode Isuse Hriste, pomiluj svoju sluskinju Milicu. Amin

 62. Isuse Hriste,sine Božiji…Molim ti se za ozdravljenje moje majke Biljane,podari joj zdravlja i snage da se izbori sa bolešću koja je zadesi.
  Molim ti se, pomiluj me grešnoga i usliši molitve svom nedostojnom slugi.
  AMIN

 63. Pomozi gospode svakom ko boluje i svakom kome je pomoc potrebna. Amin

 64. Pomozi Gospode i sveti Nektarije i svi sveti za ozdravljenje moje majke Rade. Amin

 65. Pomozi Gospode sluzi svome Vladimiru iz Rusije da ozdravi dušom i telom a sve u slavu Božju.

 66. Pomozi Gospode sluškinji tvojoj Jeleni, očisti njeno tijelo i dušu od nečiste, teške bolesti. Pomozi ljekarima da nadju put do njenog ozdravljenja. Pomozi joj da ozdravi. Amin

 67. Pomozi Gospode Smiljani, slugi tvojoj koja boluje od neizlecive bolesti. Ocisti joj telo I dusu I optosti gresnoj. Amin.

 68. Pomozi Gospode, Andreja, očisti mu tešku bolest tela i duše kojom robuje, pomozi mu da nađe pravi put i ozdravi. Amin.

 69. Pomozi Gospode,nasoj Milici,ocisti Gospode njeno tijelo i dusu od neciste teske bolesti, pomozi joj da nadje pravi put do ozdravljenja i vaskrsenja. Amin

  • Pomozi Gospode, našoj Desanki, očisti Gospode njeno telo i dušu od ne čiste teške bolesti. Pomozi joj da nađe pravi put do ozdravljenja i vaskrsenja. Amin.

 70. Pomozi gospode nasemu Stevi, ocisti Gospode njegovo tijelo I dusu od neciste, teske bolesti. Pimozi ljekarima da nadju put ozdravljenja Steve . Molim ti se Gospode

 71. Pomozi Gospode Branislavu, ocisti njegovo telo i dusu, od neciste, teske bolesti, pomozi mu da nadje pravi put, put vaskrsenja, pomozi mu da ozdravi . Amin

  • Aleksandar Nešević

   Pomozi Gospode, bratu mome Marku da ozdravi, i ocisti dusu njegovu i upravi misli njegove ka tebi Gospode, i daj da se isceli bolest njegova milošću tvojom bezgranicnom

  • Pomozi Gospode Boze mom sinu Danielu, iscijeli njegovu dusu i tijelo od teske bolesti i satanskih misli, pomozi mu da ozdravi i vrati sve u normalan svijet ljubavi i vjere u Boga

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.