Molitva svetim besrebrenicima i čudotvorcima Kozmi i Damjanu

K vama, sveti besrebrenici i čudotvorci Kozmo i Damjane, kao brzim pomoćnicima i toplim molitvenicima za spasenje naše, kolena preklonivši, pritičemo i, klanjajući se, usrdno vapimo: ne prezrite moljenja nas grešnih i nemoćnih, koji smo u mnoga bezakonja zapali i svakoga dana i časa sagrešujemo. Umolite Gospoda da nama, nedostojnim slugama Svojim, podari velika i obilna milosrđa Svoja. Izbavite nas od svake patnje i bolesti, jer ste od Gospoda i Spasa našega Isusa Hrista primili izobilnu blagodat isceljenja, radi čvrste vere, besplatnog lečenja i mučeničke končine vaše. Uslišite nas koji se molimo i bogougodnim posredništvom vašim izmolite kod Hrista Boga pravoslavnim upraviteljima zdravlje, blagostanje, spasenje, pobedu nad neprijateljima i blagoslov Božji. Opet se klanjajući, usrdno molimo da nam od Gospoda isprosite sve što je od koristi u ovom privremenom životu, a posebno što je potrebno za večno spasenje, da se udostojimo da molitvama vašim dobijemo hrišćanski kraj, bez bolesti, nepostidan, miran, i da se izbavimo od prevara đavolskih i večnih muka, da naslednici bezgraničnog i blaženog Carstva Nebeskog budemo. A vi, ugodnici Božji, ne prestajte da se molite za one koji vam sa verom pristupaju; čak i ako, po mnoštvu grehova svojih, nismo dostojni milosrđa vašeg, budući istinski podražavaoci čovekoljublja Božjeg, učinite da donesemo rod dostojan pokajanja i u večni pokoj stignemo, hvaleći i blagosiljajući divnog u svetima Svojim Gospoda i Boga i Spasa našega Isusa Hrista i Prečistu Majku Njegovu, i vašu toplu zaštitu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

 

13 komentar(a)

 1. Dejana Nikolić

  Slava svetim ugodnicima Božjim ! Amin

 2. Sveti Vrači,molim vas da se kod Gospoda zauzmete za zdravlje moje dece i mene.I da se ove patnje okončaju.

 3. Gospode Isuse Hriste pomiluj našu decu Minju, Lanu, Aniku I Olivera.

 4. Pomozite mi Sveti Kozma I Damjane da se izlecim od bolesti I molite Gospoda Boga za oprost svih mojih grehova, Slava Vam I milost. Amin

 5. Spasili ste me više puta, molim vas radi moje dece, da preživim i današnju operaciju. Hvala vam svetitelj!

 6. 14 jula u zoru me probudio ostar i jak muski glas koji mi je ponavljao ovo: “Moli se Kozmu i Damjanu” od straha te noci odma sam osla na internet da nadjem ko su Sveci Kozma i Damjan i procitala molitvu. Citala sam i akatist njima svaki dan 40 dana. Slava vama sveti besrebrenici i veliki cudotvorci❤️

 7. Slaviša Milošević

  Sveti besrebrenici Kozma i Damjane, molim ti se za zdravlje i spasenje duša moje dece Nikole i Miljane i čitave moje porodice, svih prijatelja mojih i da neprijatelji prestanu da nas mrze i da nam zlo čine.

 8. Sveti Kozma i Damjane, oprostite sve moje grehe, moji roditelja i predaka. Smilujte se na moju porodicu pomozite da se ostvare neke želje za kojima ostadosmo uskraćeni a željni. Čujte vpaj vaše sluškinje i grešnice Maje. Amin!

 9. Sveti Kozmo I Damjane smiluj se na nas nedostojne!

 10. Slavica

  Sveti Kozma i Damjane ,smiluj se na moju porodicu i na sve dobre ljude koji pomoc trebaju! Amin

 11. Molimo se Vama Sveti bezsrebrenici Kozma i Damjane za ostvarenje zelje nase,i rodjenje poroda naseg,po zelji gospoda Isusa Hrista,Spasitelja naseg!!!!

 12. sv.Mucenici Kozma i Damjane pomozite mi u mojoj nemoci i smilujte se izbavite vapaj moj cujte

 13. Sveti ugodnici, pomozite mom neverju. Iscelite one koje Vašoj milosti predajem. Pogledajte na molitvu sluskinje nedostojne.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.