NASLOVNA » Molitva i Bogosluženje, PITANJE PASTIRU » Moliti se ležeći

Moliti se ležeći

Pitanje:
Pomaže Bog! Najčešće se molim ležeći u krevetu….da li je takva molitva Bogu ugodna? Razlog što se molim na ovaj način je to što se osećam neugodno moleći se, klečeći pored kreveta (pre spavanja na primer) jer se moja majka boji da ja u veri ne odem predaleko i, na neki način, izgubim osećaj za realnost… Ona, nije neverujuća ali nekako istovremeno smatra da je dovoljno da čovek poštuje Božije zapovesti a da je ostalo (crkva, molitve i slično) kao neko opterećenje. Osim toga, da budem potpuno iskrena i samoj mi je nekako neobično da se molim klečeći dok se moja deca, muž i moja majka spremaju u postelju i vrzmaju po kući. Dali je možda najbolje, u situacijama kao što je moja, odvojiti vreme za molitvu kada niko nije u kući…ili, recimo u slučaju da su ukućani prisutni, pokušati sa molitvom u kupatilu gde ipak mogu da nađem nekoliko minuta mira? Molim vas posavetujete me…
Natalija


Odgovor:
Bog ti pomogo Natalija, „Nezgodnu“ situaciju u kojoj se nalaziš kako je ti nazvaš, možeš lako da prebrodiš ali sve zavisi samo od tebe.
Verovatno ne spavate svi u istoj sobi, tako da kad tvoja majka ode na spavanje, ti u tvojoj sobi možeš da se pomoliš pred ikonom.
Iskren da budem kupatilo služi za neke druge stvari, pa ti je moj savet da sa svojim mužem nađeš zajednički jezik i u vašoj sobi sebi priuštite zahvalnost Gospodu za dan koji je prošao i za dan koji će doći. Bitno je da brineš šta će Gospod kazati, nemoj se previše brinuti šta će ljudi reći.
Svako ti dobro od Gospoda želim
o.Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *