NASLOVNA » Društvo, SPC, TRAGOVI U VREMENU » Mitropolit Amfilohije: Baviću se politikom sve dok izdajnici budu na čelu Crne Gore

Mitropolit Amfilohije: Baviću se politikom sve dok izdajnici budu na čelu Crne Gore

Tokom vaskršnje liturgije u Zelenici, kraj Herceg Novog, Amfilohije je kazao da zbog obraza ne može da ćuti.

“Neka oni počnu da se bave politikom, neka ne budu izdajnici svojih predaka i Svetog Petra Cetinjskog, izdajnici mučeničkih kostiju posejanih ne samo po Crnoj Gori, nego i po Kosovu i Metohiji, i onda ću noge da im ljubim”, poručio je mitropolit.

On je političare pozvao da se krste, pa kada to urade znaće kako treba da se bave politikom, a objasnio je i kada će on prestati da se bavi politikom.

“Neka ovi naši glavari počnu da se bave svojim poslom, Crnom Gorom, njenom dušom i njenim obrazom, neka se ne prodaju za jeftine pare, kao što su krenuli da rade, i onda će Amfilohije, naslednik Svetog Petra, ućutati i nijedne neće progovoriti”, naglasio je Amfilohije, prenosi Televizija Crne Gore.

On je kazao da je na muci i da bi mu bilo lako da nije na tronu Svetog Petra.

“Tada bih pričao da im ugodim i oni bi me u zlato okovali“, kazao je Amfilohije.

 

Izvor: http://www.nspm.rs/hronika/mitropolit-amfilohije-bavicu-se-politikom-sve-dok-izdajnici-budu-na-celu-crne-gore.html

2 komentar(a)

  1. Milivoje

    Oprostite ali mi kao Crkva moramo izvaditi brvno iz oka i boriti se (svaki od nas a na prvom mjestu svestenici)za sabornu molitvu,Liturgiju poboznu,obracanje Onome koji nam moze i zeli pomoci,pa da pomognemo i vladarima i cijelom svijetu.Prastajte i usresredimo se svi na samoukoravanje.

  2. Izdajnik je onaj koji radi za interese strane države. Recimo Rusije. MitropolitAmfilohihje upravo to radi. Znači da je on izdajnik.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *