MISLI O MOLITVI

 

MISLI O MOLITVI
 

 
Molitva nam donosi mir srca
 
Najveći dar Božiji, koji mi više od svega potrebujemo i koji vrlo često od Boga dobijamo, sledstveno našoj molitvi je mir srca, kako govori Spasitelj: Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti (Mt. 11, 28). I radujte se i smatrajte da ste bogati, da imate sve kada ste dobili mir.
Znak milosti prema nama od Gospoda ili Presvete Majke Njegove, posle ili u vreme molitve, jeste mir srca, naročito nakon napada bilo kakve strasti, kojoj je svojstvo odsustva duševnog mira. Po srdačnom miru i nekakvoj svetoj nežnosti srca, lako možemo da prepoznamo da je naša molitva uslišena i tražena blagodat darovana. Uspeh molitve prepoznaće se i po duhovnoj sili, koju mi iznutra primamo, prema obavljanju dela našega zvanja, i prema unutrašnjoj svetlosti, koja jasno ulazi u dušu.

Ključne reči:

Jedan komentar

  1. rosa petrović

    Osećate li neku silu iz reči Svetog Jovana u tekstu ove knjige, u svakom redu, u svakom slovu?
    „Sumnja – to je hula na Boga, drska laž srca ili ugneždenog u srcu duha laži protivu Duha istine. Boj se nje kao zmije otrovnice, ili ne, šta ja govorim, prezri je, ne obraćaj na nju ni najmanju pažnju. Imaj na umu da Bog za vreme tvoje molbe očekuje potvrdan odgovor na pitanje koje ti je On iznutra postavio: vjeruješ li da mogu to učiniti?
    I ti si dužan iz dubine srca da odgovoriš: verujem, Gospode (sr. Mt. 9, 28). I tada će biti po tvojoj veri. “ O, Bože, kako snažno i lepo rečeno, tačno i jednostavno.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *