MISLI O MOLITVI

 

MISLI O MOLITVI
 

 
Molitva Presvetoj Trojici
 
Slava Tebi, Svesveti, Životvorni Duše, koji od Oca ishodiš i u Sinu svagda obitavaš (stihira na dan Svete Trojice), nerazdeljivi od Oca i Sina! Slava Tebi, Sine Božiji, koji Duhom Božijim izgoniš demone (sr. Mt. 12,28; Lk. 11,20) i Njime spasenje naše ustrojavaš, i nas osveštavaš, umudruješ, ukrepljuješ! Slava Tebi, Oče, koji si uvek blagonaklon prema nama kroz Sina u Duhu Svetom! Nerazdeljiva Trojice, Jedinice pomiluj nas!
U tome i jeste veličina Tvoga Božanstva, Gospode Spase, što je život svakog bića u Tebi, kao u ličnom Životu, da svi poštuju Tebe, kao što poštuju Oca (Jn. 5, 23), u tome i jeste veličina Tvoja, Duše Sveti, Životvorni, što Ti sve osvećuješ, ukrepljuješ i živiš zajedno sa Ocem i Sinom, da svi poštuju Tebe, kao što poštuju Oca i Sina; u tome i jeste veličina Tvoja, Duše Sveti, što i Sin Božiji Jedinorodni, kao Jednosuštan Tebi, Tobom je tvorio sile i čudesa, i Tobom osvećuje, ukrepljuje i vodi nas prema Ocu Svome: Njime imamo pristup ka Ocu u jednom Duhu (Ef. 2, 18).

Ključne reči:

Jedan komentar

  1. rosa petrović

    Osećate li neku silu iz reči Svetog Jovana u tekstu ove knjige, u svakom redu, u svakom slovu?
    „Sumnja – to je hula na Boga, drska laž srca ili ugneždenog u srcu duha laži protivu Duha istine. Boj se nje kao zmije otrovnice, ili ne, šta ja govorim, prezri je, ne obraćaj na nju ni najmanju pažnju. Imaj na umu da Bog za vreme tvoje molbe očekuje potvrdan odgovor na pitanje koje ti je On iznutra postavio: vjeruješ li da mogu to učiniti?
    I ti si dužan iz dubine srca da odgovoriš: verujem, Gospode (sr. Mt. 9, 28). I tada će biti po tvojoj veri. “ O, Bože, kako snažno i lepo rečeno, tačno i jednostavno.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *