MISLI O MOLITVI

 

MISLI O MOLITVI
 

 
Blagodarstvena molitva isceljenoga od bolesti
 
Kada dobiješ isceljenje od bilo koje bolesti, zablagodari Gospodu sledećim kratkim slavoslovljem: slava Tebi, Gospode Isuse Hriste. Jedinorodni Sine Bespočetnoga Oca, koji jedini isceljuješ svaki nedug i svaku bolest u ljudima(sr. Mt.4,23), jer si me pomilovao grešnoga i izbavio si me od bolesti moje, ne dopustivši joj da se razvije i da me umrtvi radi grehova mojih. Daruj mi od sada, Vladiko, snagu da čvrsto tvorim volju Tvoju za spasenje moje grešne duše i u slavu Tvoju sa Bespočetnim Tvojim Ocem i Jednosušnim Tvojim Duhom, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Ključne reči:

Jedan komentar

  1. rosa petrović

    Osećate li neku silu iz reči Svetog Jovana u tekstu ove knjige, u svakom redu, u svakom slovu?
    „Sumnja – to je hula na Boga, drska laž srca ili ugneždenog u srcu duha laži protivu Duha istine. Boj se nje kao zmije otrovnice, ili ne, šta ja govorim, prezri je, ne obraćaj na nju ni najmanju pažnju. Imaj na umu da Bog za vreme tvoje molbe očekuje potvrdan odgovor na pitanje koje ti je On iznutra postavio: vjeruješ li da mogu to učiniti?
    I ti si dužan iz dubine srca da odgovoriš: verujem, Gospode (sr. Mt. 9, 28). I tada će biti po tvojoj veri. “ O, Bože, kako snažno i lepo rečeno, tačno i jednostavno.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *