MISLI O MOLITVI

 

MISLI O MOLITVI
 

 
Molitva pred pričešće Svetim Tajnama
 
Pričešćujući se Svetim Tajnama, o svešteniče, govori u srcu: ideš ka meni, Davaoče života, da me izbaviš iz čeljusti adske zmije, očistiš od nečistote strasti, umiriš moje uznemireno srce, oživotvoriš moju umrtvljenu dušu, razveseliš žalosni i malodušni duh moj; ideš da me nahraniš, iznurenog grehovnom glađu, da me odeneš obnaženog od svake vrline, ukrepiš nemoćnog, počastvuješ mene beščasnoga, da uzveličaš mene uniženog, oblagorodiš mene prezrenog, prosvetliš mene mračnog. Svako dobročinstvo daruješ meni: blagodarim Tebi, Premilosrdni!

Ključne reči:

Jedan komentar

  1. rosa petrović

    Osećate li neku silu iz reči Svetog Jovana u tekstu ove knjige, u svakom redu, u svakom slovu?
    „Sumnja – to je hula na Boga, drska laž srca ili ugneždenog u srcu duha laži protivu Duha istine. Boj se nje kao zmije otrovnice, ili ne, šta ja govorim, prezri je, ne obraćaj na nju ni najmanju pažnju. Imaj na umu da Bog za vreme tvoje molbe očekuje potvrdan odgovor na pitanje koje ti je On iznutra postavio: vjeruješ li da mogu to učiniti?
    I ti si dužan iz dubine srca da odgovoriš: verujem, Gospode (sr. Mt. 9, 28). I tada će biti po tvojoj veri. “ O, Bože, kako snažno i lepo rečeno, tačno i jednostavno.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *