NASLOVNA » BIBLIOTEKA, Duhovno uzdizanje » MISLI O MOLITVI

MISLI O MOLITVI

 

MISLI O MOLITVI
 

 
Jutarnja molitva
 
Da bi se proveo sav dan savršeno sveto, mirno i bezgrešno, jedinstveno sredstvo za to je najiskrenija, vatrena molitva ujutru po ustajanju od sna. Ona će da uvede u srce Hrista sa Ocem i Duhom Svetim i na taj način dati silu i moć duši protiv zlih napasti; samo treba čuvati svoje srce.
Jutarnja molitva. Bože! Tvorče i Vladiko sveta! Pogledaj milostivo na stvorenje Tvoje, neka živi ukrašeno Tvojim Božanskim likom, u ovim jutarnjim časovima; neka prosvetli Tvoje oko, u tminama još jače od sunčevih zraka, moju dušu tamnu i umrtvljenu grehom. Odagnaj od mene uninije i lenjost, daruj mi veselje i duševnu bodrost, da s radosnim srcem slavim Tvoju dobrotu i svetost, Tvoju bezgraničnu uzvišenost, Tvoja beskrajna savršenstva u svakom trenu i na svakom mestu. Jer Ti si Tvorac moj i Vladika života moga, Gospode, i Tebi priliči slava od razumnih stvorenja Tvojih u svakom času sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Ključne reči:

Jedan komentar

  1. rosa petrović

    Osećate li neku silu iz reči Svetog Jovana u tekstu ove knjige, u svakom redu, u svakom slovu?
    „Sumnja – to je hula na Boga, drska laž srca ili ugneždenog u srcu duha laži protivu Duha istine. Boj se nje kao zmije otrovnice, ili ne, šta ja govorim, prezri je, ne obraćaj na nju ni najmanju pažnju. Imaj na umu da Bog za vreme tvoje molbe očekuje potvrdan odgovor na pitanje koje ti je On iznutra postavio: vjeruješ li da mogu to učiniti?
    I ti si dužan iz dubine srca da odgovoriš: verujem, Gospode (sr. Mt. 9, 28). I tada će biti po tvojoj veri. “ O, Bože, kako snažno i lepo rečeno, tačno i jednostavno.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *