MISLI O MOLITVI

 

MISLI O MOLITVI
 

 
Mati Božija čuje naše molitve i moli se za nas
 
Mi se molimo preblagoj i preneporočnoj Majci Božijoj i Ona se moli za nas. Mi proslavljamo Nju – Višu od svake slave, i Ona nama priprema večnu slavu. Mi Njoj često govorimo: „raduj se“, i Ona od Sina Svog i Boga moli: Sine Moj vozljubljeni, daruj im večnu radost za radosne pozdrave, koje mi upućuju.
Snaga molitve je: na primer otvarati i zatvarati Nebo, pretvarati oganj u rosu. Čija molitva je posebno silna? Molitva Majke Božije (svetim Tvojim i najsilnijim molbama) i Svetih na nebu; na zemlji molitve sveštenika, kao samim Bogom postavljenih uz sami Njegov presto radi molitve za sebe i ljude (za naše Grehe i grehe naroda iz neznanja; Jev. 9,7), molitve prepodobnih, otšelnika (jer će doista pogledati na njega; Jov. 42, 8). Od lenjosti za molitvu hrišćanina dolazi siromaštvo vere, nade i ljubavi, gresi i bezakonja, bede duševne i telesne.

Ključne reči:

Jedan komentar

  1. rosa petrović

    Osećate li neku silu iz reči Svetog Jovana u tekstu ove knjige, u svakom redu, u svakom slovu?
    „Sumnja – to je hula na Boga, drska laž srca ili ugneždenog u srcu duha laži protivu Duha istine. Boj se nje kao zmije otrovnice, ili ne, šta ja govorim, prezri je, ne obraćaj na nju ni najmanju pažnju. Imaj na umu da Bog za vreme tvoje molbe očekuje potvrdan odgovor na pitanje koje ti je On iznutra postavio: vjeruješ li da mogu to učiniti?
    I ti si dužan iz dubine srca da odgovoriš: verujem, Gospode (sr. Mt. 9, 28). I tada će biti po tvojoj veri. “ O, Bože, kako snažno i lepo rečeno, tačno i jednostavno.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *