MISIONARSKA PISMA

 

MISIONARSKA PISMA
 
290. Pismo
Raznim licima: O raznim predmetima
 
Bogoslovu M. O.
Veseliš se i ponosiš što si iz svih predmeta položio ispit odlično. Osećaš se pravi bogataš u znanjima. I slično onom bogatašu iz Jevanđelja kao da pitaš: šta mi još treba da činim? Idi i prodaj sve stečeno znanje i kupi biser jevanđelske ljubavi, dragoceniji od svukolikog znanja, i pođi za Hristom Gospodom.
 
Železničkom činovniku N. u Staroj Pazovi
Čim strahujete za život novorođenog čeda, ne odlažite krštenje. Jer je od Gospoda reč: koji povjeruje i krsti se biće spasen (Mk. 16, 16). Krštenje je, dakle, uslov spasenja. A Vašoj maloj trogodišnjoj Veri, koja se tako lepo Bogu moli, šaljem jednu ikonu svete Bogomajke. Neka se pred tom ikonom moli za život svoje seje.
 
Gospođici O. u Guči
Predskazanja o smrti nekoga lica nesumnjivo postoje. Ona su tako česta i mnogobrojna, da se mogu uzeti kao pravilo. Slušali ste svakako, da u času nečije smrti prsne čaša ili staklo na prozoru, ili padne slika umrloga kod njegovog srodnika u drugom mestu. I vaš je san o smrti jedne uzvišene ličnosti bio jasno predskazanje. Zapalite sveću i udelite milostinju za dušu njegovu.

Ključne reči:

2 komentar(a)

  1. Gospode oprosti grijehe nasih predaka , mase grijehe i smiluj se svima nama.Amin

  2. Predivno i mudro

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.