MISIONARSKA PISMA

 

MISIONARSKA PISMA
 
199. Pismo
Raznim licima: O raznim predmetima
 
„Skrušenom Petru“
U Pragu su Vam astrolozi opisali budućnost i sastavili horoskop sudbe. Čuvajte se od astrologije, jer ona u suštini znači slepu fatalnost. Po hrišćanskom učenju čovek je viši od zvezda. Pokajanjem i molitvom čovek može promeniti sudbu svoju na bolje.
 
Devojci u Mostar
Govorite o svom čestom pobolevanju. No priznajte, da ste se tek u bolesti naučili molitvi Bogu. Znači, bolest je bila ciljna a ne besciljna. Stvoritelj Vaš voli Vas kao čedo Svoje. On ima Svoje tajanstvene no celishodne planove sa svakim ljudskim stvorom. Ne skrivajte samo zlokobnu tajnu u sebi jer ona pogoršava stradanje.
 
J. Georgiju
Pitate kakva je razlika između Ognjene Marije i Blage Marije? Razlika je kao između dve razne ličnosti. Ognjena je Marija sveta Marina (17. jula), a Blaga je Marija sveta Magdalina (22. jula). Zagledajte u Prolog.
 
Božidaru „Hristoljubcu“
Mučite se sa subotarima. Pitajte ih, je li Hristos radio u subote ili je praznovao? Čitajte dalje reči Pavlove 2 Kor. 5, 12; Rim. 10, 4.
.
Gospodinu S. S.
Možemo li se učiti pobožnosti iz naše narodne poezije, pitate? Veliki deo narodne poezije predstavlja sjajan izraz hrišćanske vere i pobožnosti. Ali jedan deo jeste obična zemaljska prašina u stihovima – što ne koristi duši.
 
Gospođi Evdokimovoj
Kad je apostol Pavle osećao potrebu u molitvama vernih za njega govoreći: braćo, pomozite mi molitvama k Bogu (Rim. 15,30), tim više sveštenici i đakoni. Vašom oštrom osudom sveštenstva Vi ne koristite ni sveštenstvu ni sebi. Bog sve vidi i sve čuje.
 
Majstor Jovanu u Sarajevo
Nada izgubljena – život izgubljen. Ne gubi nadu. Svet je pun neslućenih mogućnosti. I – od Boga je sve moguće. Koji se nadaju u Gospoda, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se (Is. 40, 31).
Hristos se rodi svima!

Ključne reči:

2 komentar(a)

  1. Gospode oprosti grijehe nasih predaka , mase grijehe i smiluj se svima nama.Amin

  2. Predivno i mudro

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.