Миропомазање

Питање:
Помаже Бог оче Пре 10 година ишла сам у средњој школи имала сам момка муслимана. Нисам знала пуно о мојој вери, пошто моји родитељи нису неки верници, нити посте нит се причешћују. И пошто смо хтели да се узмемо ја сам била код хоџе и тамо сам прочитала неку реченицу ни дан данас незнам шта је то било. Али ја ипак нисам се одрекла Христа и поштовала сам све наше празнике. И ја мислим да ме драги Господ спасио од те везе. Након 3 месеца тај момак је погинуо и ја сам онда упознала мог садасњег мужа са којим имам троје деце и живимо хришћанским животом, држимо све постове, идемо на причешће и исповест. И на моју прву исповест ја сам то исповедала. Пошто редовно слушам радио светигору и чула сам да ако неко је бијо у секти мора на њему да се врши опет миропомазање да би опет припао Цркви. И сад се питам дали треба и ја да добијем опет миропомазање? Хвала на одговору збогом
Н.Н


Одговор:
Бог ти помогао.
Драга моја сестро, дивно је то што се бринеш за своју душу. Не, немораш да се миропожеш јер ти и ниси била у некој секти. Добро је што си исповедала тај свој грех и верујем да ти свештеник и прочитао разрешну молитву и посаветовао шта и како чинити. Добро је што узрастате породично постом, молитвом, и Св.Тајном Причешћа.
Нека би вас Свевидећи Господ учврстио у таквој вери и наградио вас вером, надом и љубављу према Господу и ближњим својима.
Поздравља те о.Милан

Comments are closed.