NASLOVNA » Pomesne Crkve, SPC, TRAGOVI U VREMENU » Londonski susret srpskog i ruskog patrijarha

Londonski susret srpskog i ruskog patrijarha

Predstojatelji Moskovske Patrijaršije i Srpske Patrijaršije boravili su u odvojenim pastirskim posetama Velikoj Britaniji.

wwwpatrijarsi

Poseta Patrijarha Kirila bila je prva poseta nekog ruskog patrijarha Velikoj Britaniji, a osnovna svrha putovanja bila je sastanak sa ruskom zajednicom ali i susreti sa kanterberijskim nadbiskupom Džastinom Velbijem i kraljicom Elizabetom u Bakingemskoj palati, javlja Televizija Hram.

Patrijarh srpski Irinej je u Londonu boravio na poziv poglavara Anglikanske crkve ali i u cilju obnove i čuvanja sećanja na znameniti govor Svetog vladike Nikolaja u katedrali Svetog apostola Pavla, na Vidovdan tačno pre jednog veka, u dramatično vreme Prvog svetskog rata.

Kako javlja Televizija Hram, poslednjeg dana boravka Patrijarha srpskog u prestonici Velike Britanije organizovan je i susret dvojice poglavara, Patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila i Patrijarha srpskog Irineja.

Susretu su prisustvovali sa ruske strane predsednik Odeljenja za spoljne crkvene poslove Moskovske Patrijaršije Mitropolit volokolamski  Ilarion, a sa srpske strane nadležni episkop britansko-skandinavski Dositej.

 

Izvor: http://www.tvhram.rs/bratski-susret-u-londonu-sastanak-patrijarha-kirila-i-patrijarha-irineja-tokom-pastirske-posete

Save

3 komentar(a)

  1. Da, sve je iz vremena „prvog svetskog rata“. A tu je i ruski imperator Car Rusije: R O M A (L) O V!

  2. Princ Mishkin

    Meni ovo najvise lici na 1943 i kada je Velika Britanija i saveznici priznali AVNOJ itd….Ovo sada su sve sami ekumenisti/komunisti i Engleska Kruna ih prihvata a nasa Pravoslavna Crkva koja je sa nebesima u jednomisliju i jednobitiju kao i nas srpski narod neoskvrnjen komunizmom i sada globalizmom je potpuno odbacen kao da ne postoji….Isto se odnosi i na Ruse i na njihove ekumeniste/komuniste/globaliste….Ako nista drugo ne smem da „zucnem“ a onda da kazem da je PRESVJATA BOGORODICA zastitnica svih pravoslavnih i da je CARICA NEBESNAJA-CARICA VASELJENE…..Samo da nas Presveta Majka pokrije i zastiti…..izdrzacemo mi mali i prezreni od sveta….

  3. `Nikad ne sme zaboraviti zašto je Rusija stupila nespremna u Prvi Svetski Rat. Isto tako depešu, koju je poslao car Nikolaj saveznicima u vezi sa spašavanjem srpske vojske u Albaniji i Grčkoj. To su istorijske činjenice potkrepljene dokumentacijom.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *