Ljudi i demoni (kako pali duhovi kušaju savremenog čoveka)

Šta kaže zvanična nauka o astrologiji

U rečniku Brokhauza i Efrona čitamo: „Astrologija – tobožnja nauka koja je pokušavala da predskazuje budućnost pojedinih ličnosti i čovečanstva iz posmatranja položaja nebeskih tela (i uglavnom neuspešno – prim. aut.)… Izdvaja se prirodna i judicijarna astrologija. Prirodna astrologija se bavi uticajem nebeskih tela na životinjski i biljni svet… Judicijarna astrologija pokušava da predskaže prema uzajamnom položaju nebeskih tela sudbinu kako naroda, tako i pojedinih ljudi… Raznovrsni kultovi klanjanja nebeskim telima koji su u to vreme postojali, nebeskim telima koja su se posmatrala kao ličnosna moćna bića, vera u unapred predodređenu sudbinu, u fatum koji je vladao u religioznim strujama onog vremena morali suda podržavaju judicijarnu astrologiju“.
Kako dalje čitamo u rečniku, „u antici su astrologija, alhemija i magija bile međusobno tesno povezane“. U antičkom svetu je mag, žrec i vrač obično spajao u svojoj ličnosti obaveze astrologa, gatara i tumača snova. Tako je, kako saopštava Herodot, mag Ostan, koji je pratio Kserksa u njegovim pohodima na Heladu, raširio neka znanja o astrologiji među Helene. Vaalov žrec Berozos uživao je takvu popularnost u Atini da mu je bio podignut spomenik gde je prikazan sa zlatnim jezikom kao dragoceni prorok. Potvrdu o jedinstvu magije i astrologije takođe nalazimo i u knjizi proroka Danila (Dan. 2,27), i u mnogim drugim izvorima. Na taj način, možemo unapred izvući zaključak o tesnoj sprezi astrologije s magijom i drugim vrstama okultizma, kao i o verovatno jednom istom izvoru njihovog porekla. Faktička potvrda biće navedena u tekstu koji sledi.

3 komentar(a)

 1. Postovani Simo, hvala Vam na odgovoru. Ja zivim jako daleko od nase zemlje I nisam u mogucnosti da odem sa sinom u nijedan nas manastir jer prosto je nemoguce ga ubediti. Ne znam, da li vredi da odem sama.
  Volela bih da on krene u manastir, mislim tj uverena sam da bi tamo dosao sebi.
  Toliku muku prezivljavamo sa njim, on jednostavno nekada nije svoj. Nema nista gore nego gledati svoje dete kako pati a ruke su ti svezane.

 2. Gospodjo Zara,

  Otidite u manastir Studenica, Crna reka ili najbolje u Ostrog.
  Tamo će sigurno pomoći vašem sinu,tamo se ćitaju velike molitve za izgon nećiste sile.
  A mali bi trebo prije nego sto ode postiti 7dana(sreda i petak na vodi) i da se tamo ispovedi i pricesti.
  Posednutost nije mala stvar i to treba rešiti što prije.

  Svako dobro od gospoda

 3. Postovani,

  Citam ovaj tekst i placem. Moj sin se godinama cudno ponasa; pljuje na nas, posebno mene, govori ruzne reci, nista ne radi samo gleda kako da napakosti i napravi zlo medju nama. Dr je rekao da je to depresija. Lekove nikakve nije hteo da bi nam pre nekoliko dana rekao da je napadnut demonima. Kaze da ne moze od njih da spava , da su stalno sa njim.

  Ja sam se sokirala, mada sam svo vreme i mislila da je pod njihovim uticajem. Jer kako objasniti da divno i vaspitano stvorenje, koje niti pusi niti pije, postane toliko prost i zao.

  Ocajna majka

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *