Kњигa “Јермин Пастир”

Питање:
Здраво. Хтео бих да поставим једно мало озбиљније питање и јако ме занима одговор на њега, али никако да га добијем. Наиме, пре годину и по дана сам прочитао књигу “Јермин Пастир” која ме је одушевила, нарочито објашњења о добрим и злим духовима, као бићима различитим од анђела и демона. Ипак, оно што ме чуди је да такву причу нисам чуо ни у једној другој књизи или било где другде. Оно што ме занима је какав став о овим бићима има Православна Црква (јер сам често наилазио на изједначавање демона и злих духова у књигама) , и да ли постоји још књига и текстова на ову тему? Хвала.
Борислав


Одговор:
Драги Бориславе, Прочитао сам ту књигу и не знам на шта мислиш? Колико се сеħам, тамо има персонификације хришћанских врлина: вере, наде и љубави, али нисам нашао никаква “објашњења о добрим и злим духовима, као бићима различитим од анђела и демона”. Поздравља те, о. Срба

One Comment

  1. Kod mesta Krivi Vir desno putujući iz Beograda na čestobrodici postoji veliki kameni spomenik Pastiru, Uvek me je interesovalo ko je to? A niko ne zna, čak ni vlasnici imanja jer su ga kupili od naslednika nekog čoveka koji vise nije među živima a naslednika to nije intersovalo.