NASLOVNA » Duhovni život, snovi, borba sa iskušenjima, PITANJE PASTIRU » Kako da pomognemo mališanu

Kako da pomognemo mališanu

Pitanje:
Pomaže Bog poštovani, Molim Vaš Da mi odgovorite ako je moguće na koji način i kako da pomognem detetu moje svastike koje je staro 7 god. a bolestan je od neizlečive bolesti. Mali Nikola je jako vezan za moju suprugu i mene pa smo posle otpuštanja iz bolnice sa konstatacijom lekara da ne mogu više ništa da učine za njega dete poveli u manastire i crkve. Mi smo pobozna porodica u crkvu idemo svakodnevno pa smo zbog toga i malog Nikolu vodili u Mnastir Ostrog gde je boravio tri dana i gde su mu čitali molitve za ozdravljenje pored Kivota Svetog Vasilija Ostroško. Po povratku iz Manastira Ostrog svratili smo u Manastir Ćirilovac gde mu je molitvu za isceljenje čitao Iguman Joil. Moram da napomenem da mališan teško podnoisi molitve stalno se vrpolji plače i negoduje. Ipak nekako uspevamo da ga smirimo pa nam je Otac Joil i rekao da kada stignemo kući da zatražimo od naših Otaca da urade Jeleosvećenje. Mi smo inače iz Vršca pa smo se i obratili za pomoć našoj Eparhiji. Jedan prijatelj nas je uputio u manastir u Očagama gde službu Jeleosvećenja drži Iguman Isaija. Bilo smo do sada tri puta i pokazalo se da je put Vere i molitve malo poboljšalo stanje kod mališana. Ja bih Vas upitao dali je ispravno što nam Otac Joil rekao da dete više ne vodimo kod lekara, i da li Jeleosvećenje treba da drže 7 sveštenika. Da napomenem da u Manastiru Očage (kod Šapca) drži samo Iguman Isaija ali da je on jedan izvanredan svetitelji čovek. S poštovanjem
Ivan


Odgovor:
Dragi Ivane, Mi smo svi u Božijoj ruci, na ovom svetu, kao i u večnom životu. Svakako da treba nastaviti sa molitvama, tp je najviše i najbolje što kao ljudi možemo učiniti. A dečaku treba često govoriti o Bogu i svetiteljima, treba mu pročitati po neki odlomak iz knjige Žitija svetih, od od sv. vl. Nikolaja (Velimirovića) , naučiti ga da i sam zna neku molitvu napamet (Oče naš i Bogorodice Djevo, i neke druge za decu) , i treba se potpuno osloniti i pouzdati u Boga.
Svetu tajnu jeleosvećenja vrši 7 sveštenika, ako ih nema toliko može i 3 sveštenika, u slučaju kakve nužde i jedan sveštenik.
Od Boga vam svaku pomoć želi, o. Srba

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *