Како да помогнемо малишану

Питање:
Помаже Бог поштовани, Молим Ваш Да ми одговорите ако је могуће на који начин и како да помогнем детету моје свастике које је старо 7 год. а болестан је од неизлечиве болести. Мали Никола је јако везан за моју супругу и мене па смо после отпуштања из болнице са констатацијом лекара да не могу више ништа да учине за њега дете повели у манастире и цркве. Ми смо побозна породица у цркву идемо свакодневно па смо због тога и малог Николу водили у Мнастир Острог где је боравио три дана и где су му читали молитве за оздрављење поред Кивота Светог Василија Острошко. По повратку из Манастира Острог свратили смо у Манастир Ћириловац где му је молитву за исцељење читао Игуман Јоил. Морам да напоменем да малишан тешко подноиси молитве стално се врпољи плаче и негодује. Ипак некако успевамо да га смиримо па нам је Отац Јоил и рекао да када стигнемо кући да затражимо од наших Отаца да ураде Јелеосвећење. Ми смо иначе из Вршца па смо се и обратили за помоћ нашој Епархији. Један пријатељ нас је упутио у манастир у Очагама где службу Јелеосвећења држи Игуман Исаија. Било смо до сада три пута и показало се да је пут Вере и молитве мало побољшало стање код малишана. Ја бих Вас упитао дали је исправно што нам Отац Јоил рекао да дете више не водимо код лекара, и да ли Јелеосвећење треба да држе 7 свештеника. Да напоменем да у Манастиру Очаге (код Шапца) држи само Игуман Исаија али да је он један изванредан светитељи човек. С поштовањем
Иван


Одговор:
Драги Иване, Ми смо сви у Божијој руци, на овом свету, као и у вечном животу. Свакако да треба наставити са молитвама, тп је највише и најбоље што као људи можемо учинити. А дечаку треба често говорити о Богу и светитељима, треба му прочитати по неки одломак из књиге Житија светих, од од св. вл. Николаја (Велимировића) , научити га да и сам зна неку молитву напамет (Оче наш и Богородице Дјево, и неке друге за децу) , и треба се потпуно ослонити и поуздати у Бога.
Свету тајну јелеосвећења врши 7 свештеника, ако их нема толико може и 3 свештеника, у случају какве нужде и један свештеник.
Од Бога вам сваку помоћ жели, о. Срба

Comments are closed.