Како да контролошем стрес

Питање:
Помаже Бог! Мучи ме једно питање: Како да контролошем стрес? Одговорна сам особа, али се некада толико оптеретим неким проблемима да ми је после физички лоше. То је у ствари брига да ли ће се све добро завршити, да ли ћу све стићи да урадим на време и како треба. (нпр.на послу) . Да ли је то одлика моје слабе Вере, или гордости-ја бринем а све је у Божијим рукама?
Н.Н


Одговор:
Бог ти помого, Врло је чудна тежња у данашњем времену за земаљским успехом, за којим се избезумљено јури. И чим га човек постигне, успех изгуби своју вредност и онда почиње да трага за нечим новим. То је отприлике разлог нашег стреситог живота.
Расејан живот испуњен свакодневним бригама (као што је код тебе случај) , једнако као и пијанчење и преједање чини да човек отежа (Лк.21, 34) .
Као таква (стресита) заузета си само пролазним и сујетним и онда ти служење Богу постаје споредна ствар. Зато се са вером предај вољи Божијој, не одбацујући делатну бригу о себи, него умишљену. Када дођу такве бриге, много је боље обраћати се Богу молитвом за себе, него се поуздати у прављење различитих планова, који су нажалост често пута неоствариви. Свако ти добро желим
о. Драган

Comments are closed.