NASLOVNA » Duhovni život, snovi, borba sa iskušenjima, PITANJE PASTIRU » Kad neko ne želi pomirenje

Kad neko ne želi pomirenje

Pitanje:
Pomaže Bog prečasni i prepodobni oci, Gospod na više mesta u Svetom Pismu nalaže praštanje uvreda, čak i blagosiljanje onih koji nas kunu. Kada smerno zamolimo oproštaj od bližnih koje smo uvredili, a ne budemo uslišeni, treba to da učinimo još dva puta. Ako ostanemo bez oproštaja i treći put treba da se prema onome koji nam ni tada nije oprostio ponašamo kao prema strancu. Šta to konkretno znači? Koje su forme ispoljavanja takvog ponašanja?
Branislav


Odgovor:
Bog ti pomogo Branislave, Pored svih pokušaja da se izmiriš sa nekim koga si uvredio, i to ne da rezultat, možeš se zadovoljiti time što si se u duši iskreno izmirio sa njim i da želiš mir u međusobnim odnosima. Ako on ne želi bolje je prestati tražiti pomirenje rečima i delom, jer u suprotnom njegova jarost može da bude još veća što na kraju može da mu bude još na veću štetu.
Moj ti je savet da nađeš zgodnu priliku da mu učiniš bilo kakvo dobro ali da on ne zna. Kad bude saznao posle učinjenog dela sigurno će se brže opametiti. I da se slučajno sa njim sretneš u prolazu, sačuvaj mir u svojoj duši i prođi pored njega bez obraćanja, već se samo moli za njega.
Svako ti dobro želim o. Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *