Искушења са секташима

Питање:
Поштовани оци, Бог помогао! Одрасла сам у православној вери, али пре 3 месеца сам из радозналости кренула на медитацију. У самом старту ми се свидела идеја о креативнијем животу. У медитацији се ради њихових 7 молитви у којима се обраћа Богу, па сам веровала да је то у реду. Они пропагирају учење да је Бог један а да су само различити путеви којима се до њега долази. С једне стране наводе цитате из библије, а нигде није био истакнут крст као симбол вере већ знак њихове школе. Уче да се не треба крстити и не спомињу покајање. Отишла сам са њима на седмодневни камп где је било доста физичких активности у току дана, мало сна, вегетаријански начин исхране, вишечасовна медитација, цртање њиховог симбола, “креативних цртежа”. У медитацији се користи њихов симбол, кристали и свећа. На самом кампу “учитељи” су ми се јављали у сновима као и после пута. Попричала сам са једном девојком која је такође била на кампу, и потврдила ми је да се и њој то дешава. Почеле смо да сумњамо да се кроз медитацију и молитве врши манипулација над нама. Било ми је чудно и то што се мој тадашњи “учитељ” јавио у сну и мом момку који је увек био против тога и који никад није био на медитацији. У том сну је мој “учитељ” покушавао да га убеди у неке ствари али безуспешно. Тамо више не идем нити ћу поново ићи а све ствари које су се дешавале су ме вратиле православљу и још више појачале веру у Христа. Сада сам убеђења да они врше манипулацију кроз медитацију на молитве, могуће и неки вид црне магије. Плашим се да ми нешто не ураде јер сам им дала своју слику као и датум, годину и време рођења, а и поседујем и неке њихове кристале (неке сам добила од њих а неке сам купила) . Све ово сам написала најсажетије могуће, јер бих у сваком случају желела да лично поразговарам са неким свештеником о свему овоме. Ја сам из Београда. Хвала
Н.Н


Одговор:
Бог Вам помогао! Драга сестро. Потпуно ми је јасно ово Ваше писаније, али ми никако није јасно како сте као хришћанка уопште отишли на ту страну. Но добро, сада се треба трудити да се негативне ствари које су Вам се догодиле буду поука за будућност, да се никада не удаљујете од Христа и Спасоносног крста Његовог.
Савјетујем Вам је да одете код неког свештеника ту у Београду и да се лијепо исповиједите и све му испричате, како би Вас могао посавјетовати.
Такође вам савјетујем да све физичке ствари, које сте код тих секташа добили или купили, лијепо уништите.
У нади да ћете ме послушати и урадити како сам Вам савјетовао
срдачно о Страхиња

Comments are closed.