INDIJSKA PISMA

 

INDIJSKA PISMA
 
PISMO 55
Šesto pismo indijske misije monahu Hristodulu i odgovor na pismo.
 
Iz tvog odgovora na naše 16. pitanje mi slutimo kao da ti predviđaš neku veliku misiju Indije u budućnosti. Zbog toga ti postavljamo sledeća pitanja:
17. pitanje: Kao Božji čovek da li ti zaista proviđaš za Indiju neku veliku ulogu u budućnosti?
18. pitanje: Kako bi Indija trebala da se pripremi za takvu ulogu?
19. pitanje: Ko bi joj mogao sada pomoći u toj pripremi?
Odgovori monaha Hristodula:
Na 17. pitanje: Velika i slavna uloga čeka Indiju u budućnosti, i to u nedalekoj. Nije Bog zaboravio svoju Indiju, ali On ima određene rokove kada izvodi pojedine narode, kao skrivene iza kulisa, na veliku pozornicu svetske drame, i to sve po svome božanskome ritmu.
Na 18. pitanje: Ne može se Indija sama od sebe niti svojom slabom snagom pripremiti za veliku budućnost. Ali nebesni Bog darovaće joj mudrost i silu kroz Svoje svete sluge, da ju pripreme… Priprema bi se sastojala u poznanju jedinog istinitog Mesije, Spasitelja ljudi, Bogočoveka Isusa Hrista, i u krštenju u Njegovo ime radi očišćenja od svukolike grešne prošlosti i proklete Karme.
Na 19. pitanje: Indiji sada može pomoći samo jedan maleni pravoslavni narod; maleni, velim, zato što Indija nema poverenja u velike narode sa imperijalističkim težnjama i sa ekonomskim i političkim apetitima; pravoslavni, velim, zato što je samo u pravoslavnim narodima očuvano čisto i sveto Hrišćanstvo.

Ključne reči:

Jedan komentar

  1. Zahvalnost za ovakav Blagoslov.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *