ИНДИЈСКА ПИСМА

 

ИНДИЈСКА ПИСМА
 
ПИСМО 55
Шесто писмо индијске мисије монаху Христодулу и одговор на писмо.
 
Из твог одговора на наше 16. питање ми слутимо као да ти предвиђаш неку велику мисију Индије у будућности. Због тога ти постављамо следећа питања:
17. питање: Као Божји човек да ли ти заиста провиђаш за Индију неку велику улогу у будућности?
18. питање: Како би Индија требала да се припреми за такву улогу?
19. питање: Ко би јој могао сада помоћи у тој припреми?
Одговори монаха Христодула:
На 17. питање: Велика и славна улога чека Индију у будућности, и то у недалекој. Није Бог заборавио своју Индију, али Он има одређене рокове када изводи поједине народе, као скривене иза кулиса, на велику позорницу светске драме, и то све по своме божанскоме ритму.
На 18. питање: Не може се Индија сама од себе нити својом слабом снагом припремити за велику будућност. Али небесни Бог дароваће јој мудрост и силу кроз Своје свете слуге, да ју припреме… Припрема би се састојала у познању јединог истинитог Месије, Спаситеља људи, Богочовека Исуса Христа, и у крштењу у Његово име ради очишћења од свуколике грешне прошлости и проклете Карме.
На 19. питање: Индији сада може помоћи само један малени православни народ; малени, велим, зато што Индија нема поверења у велике народе са империјалистичким тежњама и са економским и политичким апетитима; православни, велим, зато што је само у православним народима очувано чисто и свето Хришћанство.

One Comment

  1. Zahvalnost za ovakav Blagoslov.