NASLOVNA » Društvo, Inoslavni, Pomesne Crkve, TRAGOVI U VREMENU » Iguman svetogorskog manastira: Uskoro će Grčku pretvoriti u muslimansku državu

Iguman svetogorskog manastira: Uskoro će Grčku pretvoriti u muslimansku državu

Iguman Dohijara Grigorije (Zumis) oštro je kritikovao politiku Grčke prema muslimanskim migrantima. Agencija Agionoros.ru je objavila osnovne stavove svetogorskog starca.

Po rečima arhimandrita Grigorija, migranti koji dolaze u Grčku su «opremljeni najmodernijim mobilnim telefonima. Tesne panatalone, marama i cigareta. Nažalost, u vreme Muhameda žene se nisu šminkale i zbog toga on nije zabranio njihovim ženama da tako izgledaju…»

Više od šesto godina naši preci su se borili protiv islamizacije Grčke. A sada se bliži vreme, kada će muslimana u našoj otadžbini biti više od pravoslavnih hrišćana.

Odvajkada je Bog podelio narode i svakom od njih dao svoju zemlju. Ja neću otići u njihovu otadžbinu i ratovati sa njima, ali ne želim da ih vidim ni u svojoj zemlji. To nije šovinizam. Grčka vlada zabranjuje da zvone crkvena zvona jer su previše bučna, a kada hodža bude vikao sa minareta tri puta na dan, on nikome neće smetati? Islamisti mrze našu veru, mrze Krst, Hrista i Bogorodicu.

I nažalost, naši arhijereji, kada se približavaju centrima za migrante, skidaju sa sebe krst da ih ne bi razljutili. Postepeno će se oni iz šatora premestiti u ogromne hotele i kuće, koje su banke otele od nesrećnih Grka. Oni koji vladaju nad nama doveli su ovde toliko migranata, a ne žele ni da pogledaju na more beskućnika i jadnih građana Grčke.

Pravoslavna Crkva je na svom istorijskom putu srela dva velika neprijatelja: islamizam i papizam. I danas su oni u srdačnom zagrljaju objedinili svoje snage kako bi uništili Grčku… Naše pretke su oni spaljivali i sekli, a da li mislite da će se prema nama odnositi bolje? Zbog toga što smo ih primili u svoju zemlju?

Grci koje su Turci prognali iz Male Azije su došli u svoju otadžbinu nagi, bosi, gladni, obogaljeni. A ovi danas nisu izbeglice, nego zavojevači.

Grčka je postala dvorište đavola. Svaki bezbožnik i antihrist nalazi utočište u zemlji mučenika i svetaca. Postoji mržnja i želja zbrisati sa lica zemlje Pravoslavlje i Grču. Ko će odgovarati za to zlo? Naši bezbožni vladari ili rimski papa, koji su postali objekat poklonjenja nekih pravoslavaca. Nažalost, sve ide ka tome da ćemo se pričešćivati beskvasnim hlebom, dok držimo Kuran u rukama.

 

Izvor: http://www.pravoslavie.ru/srpska/101920.htm

4 komentar(a)

 1. Što da se iskomentira na seto ova???Katastrofa od narod sme,a se narekuvame Pravoslavni.Kkao ne ,sme bile Pravoslavni,pološi i od Juda sme ,go predadovme Boga ,go ubivme,nemame ni čuvstvo deka go pravime toa,ova e i vo Makedonija i vo Srbija i vo Crna Gora.Katastrofa vodači koi za pari i lični interesi go uništija svojot narod ,pa kažuvaat deka se najgolemi patrioti ,a se sitni duši.Go proteraa narodot,mladite zaminaa na Zapad,a ovde so Amin na nekoj ke ne islamiziraat.Pa neka ni e ,koga ne znaeme da gi sprečime.

 2. Sestro u Hristu Bogu Blagom i Jakom,Grehe ispaštamo,postradaćemo Hrista radi,ali to ne znači da svoje pravoslavne i svete zemlje prepustimo nečistim i pogrešnim verama.Bog dragi SVE zna,mi mali koliko hoćemo a neki baš ni malo niti hoće niti žele.Takvi nam,na žalost život kroje,novac prolazni isparljivi vide a ne vide Hrista Boga Spasitelja ni sada niti žele da Ga vide,Ne Boj se sestro draga,moli se za sve bez razlike,Bog zna kome će pomoći,sa strahom i Verom se nadaj i veruj,Bog ti zdravlje dao.

 3. Nažalost, ne samo mi Srbi, nego i drugi balkanski narodi ne vide da se istorija periodično ponavlja onima koji su loši đaci iz istorije,ponavljači..Imao sam čast da uzmem blagoslov od poštovanog igumana Grigorija(Zumisa),2008.g.,na Sv.Gori. Nažalost,on previđa činjenicu da su Turke Osmanlije natovarili na vrat Balkanu,a duže vreme i Evropi, upravo njegovi Grci(Vizantinci,Romeji), sredinom 14.veka.Naime duži niz godina u 14.vek u Vizantiji je besneo građanski rat između stranaka(pristalica) maloletnog cara Jovana 5. Paleologa i već starog Jovana Kantakuzina.Kantakuzin je da bi dobio presto, pozvao Turke pod Orhanom(otac Murata 1), da ratuju za njega i plaćao ih.Od 1342.god. u taj rat se,nažalost, umešao i naš car Dušan Nemanjić i stao na stranu Kantakuzina.Kad su Turski najamnici jednom došli,više nisu hteli da odu.Videvši da je pogrešio car Dušan menja stranu i počinje da podržava malog cara Paleologa.Kada se nekako taj građanski rat smirio stari Kantakuzin šalje poruku emiru Orhanu gde mu se zahvaljuje na pomoći, plaća mu veliko blago,čak mu daje i ruku svoje ćerke!!, samo da bi se ovaj vratio nazad u Malu Aziju, ali emir ne dolazi na sastanak i čak ga ne udostojava ni odgovora.Videvši da je napravio strašnu grešku,a ujedno i izgubio u tom ratu, jer je Dušan stao na stranu malog Paleolga, on sav slomljen povlači se u manastir i tamo i umire.Ali ostaju Turci! Dva puta Dušanovi odredi gube bitku protiv njih.Nadmudrili su njegovog najboljeg vojvodu Prijezdu kod brda Stefanijana 1448.g.Ali to je bila mala i ne toliko važna pobeda Turaka.Oteli su Srbima konje i opremu.Mnogo važnija pobeda Turaka biće kod malog grada Didimotihona(Didimotika),kada je u pomoć Vizantincima,Dušan poslao svog vojskovođu Kaznaca Borilovića sa preko 4.000 oklopnika.Na putu ka Didimotiku pridružili su im se i 1.000-2.000 Bugara, većinom pešaka.Kad su došli do tog grada saznali su da Turaka ima više od 10.000 i to konjanika.Bugari se pokolebaju i pobegnu u Didimotik i zabrakadiraju,a na polju ostanu samo Srbi i Romeji(Grci).Bitka je je bila duga i iscrpljujuća,ali nenaviknuti na borbu u pustinji i umorni od puta Srbi nisu izdržali.Jedva je izvukao glavu samo Borilović sa nekolicinom. Ovo sve piše u Grčkim arhivama,a pominju i Turci. Ovaj poraz je uticao da Dušan 3 god. kasnije krene da protera Turke s Galipolja.Kako se sumlja otrovali su ga Grci jer su se plašili da će zauzeti Carigrad,a procenili su da su Turci manja opasnost od Dušana!? Na kraju, pravoslavnim narodima na Balkanu trebalo je čitavih 500 god. da bi se ujedinili i zajedničkim snagama proterali Tursku 1912,god.Ali ni tad skroz sa Balkana.Turska i danas drži evropski deo Trakije(Jedrene,Galipolje,…)
  Suština je u tome da Pravoslavne crkve nisu bile u stanju da kroz istoriju ujedine Balkanske narode u opšzem cilju, kao što je to uradila Rimokatolička crkva,koja je i kod prve i kod druge opsade Beča uspevala da ujedini rimokatoličke vladare u odbranu Beča i Evrope.Pravoslavlje,nažalost,nije bilo kadro da to učini.Zašto? Stotinu je razloga.

 4. Izvinjavam se na greškama u kucanju mog komentara.
  Manja bitka kod Stefanijane,u blizini današnjeg Soluna bila je u drugoj polovini maja 1344.god.Srbima je komandovao vojvoda Preljub.Prijezda je bio vojvoda despota Stefana Lazarevića.
  Bitka kod Didimotika bila je 1352,god.
  Izvinjavam se još jednom.Na kraju,ovo sve može lako da se proveri na Netu.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *