NASLOVNA » Molitva i Bogosluženje, PITANJE PASTIRU » Greška na pomenu za upokojene

Greška na pomenu za upokojene

Pitanje:
Poštovani oče, Za Duhove sam odnijela žito u crkvu sa imenima upokojenih. Rekli su mi da pored žita stavim svoje ime što sam i učinila i kad je otac čitao imena upokojenih moje ime je pominjao posebno kao da mi je parohija taj dan. Kako sam ja odnedavno u vjeri i neznam mnogo, uradila sam kako su mi rekli, a poslije kad sam rekla ocu da mi je malo ”unarijed” održao pomen on je rekao izvini i otisao, /nije njegova greška/. Da li bih trebala da mi otac pročita neku molitvu u vezi toga ili da to posmatram kao grešku. Sa poštovanjem grešna
Slobodanka


Odgovor:
Pomaže Bog Slobodanka, To što ti se desila mala neprijatnost, možeš i sebi da zahvališ. Kažeš kad si donela koljivo u crkvu „rekli“ su ti da staviš i tvoje ime? ? ? Zašto pre nego što si donela žito nisi sve lepo dogovorila sa sveštenikom nego savete uzimaš od svakoga, samo ne od onoga od koga trebaš. I naravno sveštenik je pomenuo sva imena koja su bila napisana.
Naravno drugi put pravovremeno zakaži tvome svešteeniku i njega pitaj za savet, a ovo zaboravi Gospod zna da tvoje ime nije trebalo tu da bude.
Čuvaj sebe i svoju dušu, vremena su čudna svet je pun „savetodavaca“ a u Bibliji stoji: … Da će se pojaviti lažni Hristosi… i samo od nas zavisi odnosno od naše vere da li će mo biti obazrivi pa da ne odemo za nekim pogrešnim.
Želim ti svako dobro da u radosti dočekaš rođenje Hrista Bogomladenca i Novu 2010 godinu
o. Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *