Građani odbranili krstionicu u Tivtu, policija se povukla

Kod Manastira Miholjska prevlaka jutros se okupio veliki broj građana kako bi sačuvali crkvu Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca, čije rušenje je bilo najavljeno za 9 časova.

Građani su prilaz manastiru zabarikadirali svojim automobilima, a na samom ulazu stoji natpis „Strogo zabranjen ulaz“.

U toku je liturgija, na kojoj je veliki broj vjerujućeg naroda, a prisutni su tu proveli čitavu noć kako bi sačuvali manastir.

Građani celu noć čuvali krstionicu
© SPUTNIK / NEBOJŠA POPOVIĆ

Kažu da su policijske snage dolazile sa mora rano jutros oko 4.30 časova sa ugašenim svetlima, pokušavši da tajno i nečujno opkole krstionicu i da su se zadržali do 7.30 kako bi izvideli situaciju, ali da incidenata nije bilo.

Izvor: Sputnik

4 komentar(a)

  1. Srbi i svav posteni ii pravoslavni rod Bog blagoslovio i čuvao , svi za jednog a jedan za sve. Samo Srbe Sloga Spašava

  2. Ogromno poštovanje za Srbe iz Crne Gore na junačkom otporu. Ovakve stvari treba da nam služe za primer

  3. Branislav

    Hristos posredi nas i jest i budet !
    Pomozi Bog…prvi napad Milogorske obezbožene vlasti je odbijen..ali opasnost i dalje stoji…potrebna je svakodnevna odbrana ove svetinje…Pandorina kutija u Crnoj Gori je otvorena i više nema nazad…neka je Gospod na pomoći pravoslavnom Srpskom narodu u Crnoj Gori…

  4. Čestitke svima koji odbraniše manastir. I ta država (vlada) hoće u Evropu. Neko bi trebao da im kaže, da odavno je komunizam propao. Ovo u Evropi neće proći! Još jednom „BRAVO“ pokoljenju dostojnom svojih svetih predaka! Na Mnogaja Ljeta!

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.