NASLOVNA » Društvo, SPC, TRAGOVI U VREMENU » Građani odbranili krstionicu u Tivtu, policija se povukla

Građani odbranili krstionicu u Tivtu, policija se povukla

Kod Manastira Miholjska prevlaka jutros se okupio veliki broj građana kako bi sačuvali crkvu Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca, čije rušenje je bilo najavljeno za 9 časova.

Građani su prilaz manastiru zabarikadirali svojim automobilima, a na samom ulazu stoji natpis „Strogo zabranjen ulaz“.

U toku je liturgija, na kojoj je veliki broj vjerujućeg naroda, a prisutni su tu proveli čitavu noć kako bi sačuvali manastir.

Građani celu noć čuvali krstionicu
© SPUTNIK / NEBOJŠA POPOVIĆ

Kažu da su policijske snage dolazile sa mora rano jutros oko 4.30 časova sa ugašenim svetlima, pokušavši da tajno i nečujno opkole krstionicu i da su se zadržali do 7.30 kako bi izvideli situaciju, ali da incidenata nije bilo.

Izvor: Sputnik

4 komentar(a)

  1. Čestitke svima koji odbraniše manastir. I ta država (vlada) hoće u Evropu. Neko bi trebao da im kaže, da odavno je komunizam propao. Ovo u Evropi neće proći! Još jednom „BRAVO“ pokoljenju dostojnom svojih svetih predaka! Na Mnogaja Ljeta!

  2. Branislav

    Hristos posredi nas i jest i budet !
    Pomozi Bog…prvi napad Milogorske obezbožene vlasti je odbijen..ali opasnost i dalje stoji…potrebna je svakodnevna odbrana ove svetinje…Pandorina kutija u Crnoj Gori je otvorena i više nema nazad…neka je Gospod na pomoći pravoslavnom Srpskom narodu u Crnoj Gori…

  3. Ogromno poštovanje za Srbe iz Crne Gore na junačkom otporu. Ovakve stvari treba da nam služe za primer

  4. Srbi i svav posteni ii pravoslavni rod Bog blagoslovio i čuvao , svi za jednog a jedan za sve. Samo Srbe Sloga Spašava

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *