NASLOVNA » Duhovni život, snovi, borba sa iskušenjima, PITANJE PASTIRU » Fizička veza ”upoznavanja“

Fizička veza ”upoznavanja“

Pitanje:
Poštovani oci, U vezi sam sa čovekom koga neizmerno volim i osećam da je to obostrano. Problem je u tome što sam ja svesna toga da je naša veza nezakonita i samim tim zasnovana na grehu jer smo u vanbračnoj zajednici. Moj partner kaže da su iskrena ljubav i časne namere dobra osnova da nastavimo sa našom vezom dok se još bolje upoznamo. Molim Vaš za savet, šta je najbolje činiti. Da li prekinuti ovu vezu i nastaviti dalje kao prijatelji ili možda postoji neko drugo kompromisno rešenje jer ja zaista ne znam kako dalje.
Nataša


Odgovor:
Draga Nataša, Svaka odluka i svako ponašanje ima svoje posledice. Dobra odluka i dobro ponašanje ima dobre posledice, i suprotno… Mlako, zbunjeno, neodlučno i smušeno ponašanje ima iste takve posledice. Stoga, naša budućnost je u velikoj meri u našim rukama.
Prema tvojim rečima, tvoj „partner“ uzima iskrenu ljubav i časne namere kao dobru osnovu za jednu takvu vrstu veze u kojoj se sada nalazite, a koju ti nazivaš nezakonitom i vezom u grehu. Slažem se sa tobom i mislim da je najbolje da mu predočiš da iskrena ljubav i časne namere mogu jedino da budu dobra osnova za brak, ali ne i za fizičku vezu u svrhu „upoznavanja“. Mislim da je takva vrsta „upoznavanja“ u ovom smislu samo zloupotreba…
Pozdravlja te, o. Srba

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *