Физичка веза ”упознавања”

Питање:
Поштовани оци, У вези сам са човеком кога неизмерно волим и осећам да је то обострано. Проблем је у томе што сам ја свесна тога да је наша веза незаконита и самим тим заснована на греху јер смо у ванбрачној заједници. Мој партнер каже да су искрена љубав и часне намере добра основа да наставимо са нашом везом док се још боље упознамо. Молим Ваш за савет, шта је најбоље чинити. Да ли прекинути ову везу и наставити даље као пријатељи или можда постоји неко друго компромисно решење јер ја заиста не знам како даље.
Наташа


Одговор:
Драга Наташа, Свака одлука и свако понашање има своје последице. Добра одлука и добро понашање има добре последице, и супротно… Млако, збуњено, неодлучно и смушено понашање има исте такве последице. Стога, наша будућност је у великој мери у нашим рукама.
Према твојим речима, твој “партнер” узима искрену љубав и часне намере као добру основу за једну такву врсту везе у којој се сада налазите, а коју ти називаш незаконитом и везом у греху. Слажем се са тобом и мислим да је најбоље да му предочиш да искрена љубав и часне намере могу једино да буду добра основа за брак, али не и за физичку везу у сврху “упознавања”. Мислим да је таква врста “упознавања” у овом смислу само злоупотреба…
Поздравља те, о. Срба

Comments are closed.