Финансијска ситуација и улазак у брак.

Питање:
Поштовани, већ дуже време осећам страх и тугу због ситуације у којој се налазим.Наиме, скоро три године радим у једној фирми на одређено време.Две године се забављам са дечком који није најбоље ситуиран а живи са родитељима и братом који има своју породицу.Пошто се лепо слажемо и волимо, обоје смо толико нестрпљиви и желимо да што пре почнемо да живимо заједно и венчамо.Међутим, ја због посла не могу још да одлучим да се удам јер се плашим да га не изгубим (уговор ми продужавају сваког месеца или сваког другог) , његова фирма је у јако лошој ситуацији па не зна ни он још колико дуго ће имати посао, тако да бисмо били у тешкој материјалној ситуацији.Тешко нам је што не можемо да живимо заједно, виђамо се сваког дана, али желели би смо да формирамо породицу уз благослов цркве.Посао нас највише кочи.Ваш савет би ми пуно значио. Хвала унапред!
Јелена


Одговор:
Драга Јелена, Имај на уму да ми радимо да би живели, а не живимо да би радили.
Непрестано користи здрав разум, ослони се и веруј у Бога да ће Он сам увек учинити и обезбедити оно што је за вас двоје најбоље и најкорисније за ваше спасење.
Сети се да је још Премудри Соломон рекао: “Бејах млад и остарех, и не видех праведника остављена ни деце његове да просе хљеба! ” (Псалми, 37, 25.) , А и сам Христос потврђује: “Зато вам кажем: не брините се душом својом шта ћете јести или шта ћете пити, ни телом својим у шта ћете се оденути. Није ли душа претежнија од хране и тело од одела? ” (Мт. 6, 25.) Не брини, сви смо се ми некада бринули за такве и сличне ствари, али, све се то реши на неки чудан и тајанствен начин, ако су људи нормални, и ако живе како Бог заповеда.
Тражите благослов од Бога и планирајте породицу. Све друго ће доћи у своје време. То ти не говорим само ја, већ је сам Бог тако обећао.
Од Господа ти свако добро и помоћ жели, о. Срба

Comments are closed.