Episkop Joanikije: Oslonimo se na Božije milosrđe

mar 18, 2020

Poslije objave medija da je Episkop budimljansko-nikšićki Gospodin Joanikije od 16. marta 2020.g. u samoizolaciji, Vladika je potvrdio da se u novonastaloj situaciji pridržava preventivnih medicinskih uputstava, da se dobro osjeća i da nema nikakvih simptoma Korona virusa.

”Poštujići rečena uputstva pojačaću molitvu za ozdravljenje svih oboljelih, rekao je vladika. – Koristim priliku da pozovem sve vjerne da poštuju savjete svojih ljekara i da se i ovom prilikom oslone na Božije milosrđe i Svete tajne Hristove koje su izvor zdravlja i vječnog života. Treba nam dosta razboritosti ali bez uznemirenosti i panike. Neka i ovo iskušenje bude izazov da pokažemo ljubav jedni prema drugima da bi Gospod primio naše molitve i brzo odagnao od nas svaku bolest darujući nam zdravlje, međusobni mir i bratsko razumijevanje.

Episkop kaže da je neumjesno pisanje pojedinih crnogorskih medija kako je ”Joanikije ušao u našu zemlju” i kaže ”ja sam ušao u svoju zemlju, u moju Crnu Goru i u moju od Boga povjerenu mi Eparhiju”.

Izvor: Epa

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *