Душе у оном свету

Питање:
Помаже Бог, нешто ме мучи у вези са животом на Оном свету. Имам породицу за коју сам јако везан. Да ли ће се наше душе икада срести и да ли ће моћи да се препознају када се буду среле?
Владимир


Одговор:
Бог ти помого Владимире, То што је неко везан за породицу то је права ствар, тако и треба да буде. Погледај управо ово време сад пред Божићне празнике, кад прослављамо ДЕТИЊЦЕ, МАТЕРИЦЕ, и ОЦЕ. Везивање на Детинце, Материце и Оце, има вишеструку символику. Прво символизује чврсте породичне везе, слогу, мир, поштовање и међусрбно помагање у свим приликама. Друго ови празници, и обичаји везани за њих, доприносе јачању породице, слози у њој, разумевању, поштовању између деце и родитеља, старијих и млађих, што све заједно чини породицу јаком и здравом. Велика је ствар што ти је стало до породице и зато чувај то јединство.
Питаш да ли ће се душе срести? Наравно ако овде на земљи будемо свој живот управљали по начелима свете Цркве. Да ли ће се препознати? Свакако јер ко заслужи царство Божје биће са анђелима на небесима што је потврда да ће мо се препознати. Значи уколико цела породица живи хришћански неминовно је да ће јој бити гарантовано царство Небско, и сигурно ако другачије живи да јој следује царство таме, а онда се сигурно нећете срести. Сети се само приче о богаташу и Лазару: ” Кад Аврам држећи Лазара у свом наручју каже богаташу: Између нас и вас је велика провалија, тако да ни ви овамо а ни ми тамо не можемо прећи…”
Живи на земљи хришћански и имјате Господа увек у срцима, тако ће те сви заједно бити са у Његовом Царству. С поштовањем о.Драган

Comments are closed.