Duše nerođene dece

Pitanje:
Pomaže Bog! Često se govori o dušama nerođene dece koja su žrtve čedomorstva (abortusa) i njihovom mestu u Carstvu nebeskom. Šta se dešava sa dušama dece koja su umrla u majčinoj utrobi, iz nepoznatih razloga, mimo volje roditelja (spontani pobačaji i sl.) ?
N.N


Odgovor:
Pomaže Bog, lepo je od Vas da se interesujete i za duše dece koju smo izgubili ne namerno, kako kažete spontanim ili pak prinudno zbog zdravlja kako majke tako i deteta. Svako dete dobija dušu na začeću, i kao što Bog promišlja o tim dušama verujemo da će Bog i dalje promišljati o njima. Bog je ljubav, i Bog iz svoje prevelike ljubavi ne želi niko da propadne. Mi znamo po rečima Hristovim: zaista, zaista ti kažem ako se ko ne rodi vodom i Duhom ne može ući u carstvo Božije. (Jn. 3, 5st) Kako decu koju smo izgubili nismo mogli da krstimo (jer se krštavaju živa deca) verujemo da Bog ni njih neće napustiti jer nismo mogli da ih krstimo, ne našom nemarnošću već nemogućnošću. Ne mogu Vam reći tačno šta je sa dušama tragično izgubljene dece, koje smo toliko želeli a nažalost smo ih izgubili. Ali verujemo da ni njih Bog neće napustiti. Puno pozdrava i svake utehe od Gospoda želi vam, o.Dejan

Jedan komentar

  1. Pomaže Bog! Molim Vas, Oče, da mi pomognete.Rodila sam sina koji je živeo samo nekoliko minuta, rečeno nam je da ga sahranimo pod rodno drvo, ali da ja ne smem da znam gde je sahranjen, da mu ne palim sveću za pokoj duše..Mnogo me boli to što ne mogu ni grob svom detetu da obiđem, molim Vas, objasnite mi mogu li ikakav pomen dati svome sinu!

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *