Духовни непријатељи

Питање:
Помаже Бог, Срећна сам што сам пронашла овај сајт који ми омогућава да читам молитве које су ми потребне. Али имам један јак проблем, живим у кући неверујућих где чак појединци прибегавају оној тамнијој страни и упорни су у томе…Ја сам крштена тек у 24-ој години (сад имам 42) и на жалост због тога сам од малих ногу била изложена дејствима нечистих сила и пре 7 година сам почела да се борим постом, молитвом али је зло бивало јаче и мени теже јер нисам знала да и мојим укућанима смета моје избављење, пре 5 година сам засметала неким особама из секте који се баве призивањем муслиманске црне магије и сада сви свештеници беже од мене јер се борим са духовима које моји душмани нон стоп шаљу на мене. Молим се, помазујем, постим, Идем колико је могуће на Острог, и Богу Хвала, Свети Василије ми увек помогне али чим дођем кући опет сви навале… Да ли знате да ли постоји могућност да ми се у континуитету читају одређене молитве колико је времена потребно, да ли ја на Острогу или негде другде могу добити конак на месец дана и којем Духовнику да се обратим јер знам да дају Благослов да се остане само два дана која мени нису довољна да се изборим да одбијем зло. А ја не знам како бих се другачије изборила са упорним непријатељима. Са надом да ћете ми изаћи у сусрет, Унапред Захвална
Весна


Одговор:
Драга Весна, Наши духовни непријатељи су страшни, али је Господ Бог, који воли човека, који је и Сина Свг Јединиродног послао у свет да људе изведе из ропства греху и ђаволу, несравњено јачи од њих и Он је добар и благ.
Труди се да живиш хришћански. Свакога дана читај Житија светих за тај дан. Имаш их на почетној страни нашег сајта http: //svetosavlje.org/ горе, на врху стране испод наслова, или на http: //svetosavlje.org/biblioteka/AvaJustin/ZitijaSvetih/ZitijaSvetih0908.htm – то ће ти много помоћи у духовној борби.
Осим тога, кад те спопадну црне мисли, игнориши непријатеље који те смућују помоћу помисли, и размишљај о Богу, о молитви, о спасењу. У таквим тренутцима узми Свето Писмо и читај Псалме, или Житија светих, или неки акатист, или неку побожну књигу, или оди до цркве и упали свећу… немој седети кући и очајавати.
Од Бога ти свако добро жели, о. Срба

Comments are closed.