Druženje sa nehrišćanima

Pitanje:
Pomoz Bog oče Dejane, opet ja sa još jednim pitanjem. Imam dragu prijateljicu koja je druge vere, čak nisam sigurna ni da li pripada sekti Biblijska liga ili tako nešto. Ali mi se ne dotičemo mnogo te teme. Ona nijednog trenutka ne vrši pritisak na mene niti ja na nju. To je njen izbor i ja ga poštujem. Ničim nijednom rečju, ni jednim delom ne pokušava da me ubedi da pređem u drugu veru sem pravoslavlja. Pričamo o običnim stvarima, njoj mogu da se poverim, ona me razume i zaista mi je draga. Jednostavno ne meša se u moju veru i veroispovest. Da li je isravno da i dalje nastavim da kontaktiram sa njom sve dok ne remeti moj duhovni mir. Unapred hvala
N.N


Odgovor:
Pomaze Bog, pa šta vam mogu drugo reći osim toga što ste već odgovorili, budite sa svakim dobro možda će ipak i ona, kada vidi kako pravoslavni imaju mir, živeći u crkvi, promeniti svoju pređašnju sektu i poželeti da bude istinski hrišćanin.
Eto prilike i za vas da nekome životom hrišćanskim budete ugled, u ovoj prilici drugoj osobi. o.Dejan

Jedan komentar

  1. A da li je dobro(da li je grijeh) da budemo u grupi osoba koji su nevjernici? Pod time nevjernici mislim na osobe koje su bilo koje vjere ali se neponasaju lijepo. npr. piju, mnogo psuju, ruzno se ponasaju, ismijevaju ostale… I da li je neka vrsta grijeha ici na utakmice sa navijacima koji se ponasaju onako kako sam napisao gore?

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *