NASLOVNA » PITANJE PASTIRU, Crkva, ostale vere, pokreti i organizacije » Da li učiniti štetu sektama

Da li učiniti štetu sektama

Pitanje:
Pomaže Bog dragi oče
Imam jedno pitanje.
U mom naselju u Srbiji pojavilo se dosta sekti koje ne kriju svoje namere. To su adventisti i jehovini svedoci. Nalaze se u blizini moje kuće i u blizini Pravoslavne Crkve. Čak je i postavljen veliki krst na ulazu kod adventista pa lakoverni mogu i da nasednu na to.
Moje pitanje je: „da li je greh polupati im stakla, išarati auto lakom njihove prostorije i ne dati im mira ili ne preduzeti ništa? “ Ja stvarno nisam nasilan dečko i ne volim nasilje (imam 22 godine) ali mislim da se protiv sekti ne može boriti samo molitvom već i nečim konkretnim.
Nadam se da ste me razumeli. Sve najbolje zeli vam
N.N


Odgovor:
Bog ti pomogo
Iz tvog pisma vidim da si ogorčen na zbivanja koja se dešavaju u tvojoj blizini, ali na način koji želiš da se to reši nikako ti neće biti od koristi. Trudi se da pre svega sa tvojim prijateljima pomogneš onima koji su manje upućeni u našu veru, da kad reše da tamo idu, da ih pre toga podsetite ko su i odakle su i da njihovi preci položiše živote za veru Pravoslavnu i Otačastvo, i da nije dobro da tamo odlaze pogotovo kad ima naše crkve u blizini.
Sektaši znaju šta rade i zašto to rade, zašto bi ih ti osuđivao kad su oni već osuđeni iako toga nisu svesni. Nerazumna je i naša molitva kad molimo Boga da se sveti našim neprijateljima, da uništi one koji nam zlo misle, da unizi naše suparnike, da kazni sve one koji su nas uvredili. Reč Božja uči verujuće ljude, da se mole Bogu ne da se svete, već da oproste svima koji im pakoste. Nama je određeno da se molimo: Da bude volja Tvoja kako na nebu tako i na zemlji. Dakle nerazumno je tražiti da se sve svrši po našoj volji i želji, prema našim sebičnim računima i planovima, jer je to uvredljivo za Boga. Moj ti je savet da pojačaš molitvu i da bi raspoložen i veseo dočekao Sveto Hristovo Vaskrsenje, a Gospod će svima dati po njihovim zaslugama. S poštovanjem
o.Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *