NASLOVNA » BIBLIOTEKA, Duhovno uzdizanje » ČUVAJTE DUŠU!

ČUVAJTE DUŠU!

 

ČUVAJTE DUŠU!
Razgovori sa Starcem Pajsijem Svetogorcem o spasenju u savremenom svetu
 

 
MRAČNE SILE – „VARAJUĆI I VARAJUĆI SE“
 
O prelesti Pentekostalaca
 
Ono što govore svi oni koji prilaze Pentekostalcima – da imaju viđenja, da govore razne jezike i tako dalje – da li je to, starče, proizvod njihove mašte ili plod demonskog uticaja?
 
– To je od demonskog delovanja, jer se oni koji prilaze Pentekostalcima ponovo krštavaju, a na taj način preziru svetu Tajnu Krštenja – „Ispovedam jedno krštenje za oproštaj grehova“, kako kaže Simvol Vere, a onda, ponovnim krštenjem primaju demonske uticaje i govore vrrrrr…, tobožnje jezike. „Govori“, kažu, „Sveti Duh Pedesetnice.“ Nije to Sveti Duh. To je gomila nečistih duhova. Kakva su to mrmljanja? To su besmislice što oni govore: ni sami to ne razumeju. To čak snimaju i na magnetofonsku traku, pa posle prave nekakvu statistiku i pokušavaju na osnovu toga da izvlače nekakve zaključke: „Ima toliko i toliko puta „aliluja“ u ovom jeziku, toliko u onom…“ Ma u tolikim „trabunjanima“ naći će se nešto što liči na „aliluja“ u bilo kom jeziku na svetu! I vidiš, ma koliko da je sve to demonsko, taj demonizam smatraju delovanjem Svetoga Duha i kažu da doživljavaju ono isto što su doživljavali apostoli na dan Pedesetnice. To u šta oni veruju je huljenje i zato u njih ulazi demon.
 
A zašto se, starče, ponovo krštavaju?
 
– Zato što kažu: „Kada sam kršten, bio sam mali i nisam ništa znao: a sada se krštavam u svome znanju.“ Ponovo se krštavaju i tako opravdavaju svoje grehe. Da se ljudi ne krštavaju u Crkvi kada su sasvim mali, koliki bi umrli nekršteni i šta bi onda bilo? Zbog toga i postoji krsni kum, koji izgovara Simvol Vere i preuzima odgovornost za dete sve dok ne poraste. Da mu se možda ne čini nepravda time što se krštava dok je mali? Ne! Čak mu se time i pomaže jer se pričešćuje. A kad poraste, ako oskvrni svetu Tajnu Krštenja nekim grehom postoji pokajanje i ispovedanje, pa može da se očisti od tog greha, a ne da ide da se ponovo krštava!

12 komentar(a)

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *