Čujem glasove

Pitanje:
Poštovani Oče, Već dugo čitam ovaj sajt i odlučio sam da se obratim sa pitanjem koje me muči. Dok sam bio mlađi poštovao sam Boga, pričešćivao sam se i postio, ali onda sam prestao. Posle nekog vremena sam počeo da čujem glasove koji govore o meni, vidim osobe za koje mi drugi kažu da nisu u prostoriji od kojih su neki preminule osobe i strahujem da mi drugi čuju misli. Da li je mene zaposeo demon i šta mi je raditi na spasenje svoje duše?
Petar


Odgovor:
Dragi Petre, Da niste rekli da strahujete da vam drugi čuju misli ne bih odbacio tu mogućnost da padate u duhovnu čamotinju i da vas demoni napadaju. Napad je njihova inicijativa a sve protiv vaše volje, a kada se saglasite sa njima onda to više i nije napad nego jedno tečenje naopakog i pogrešnog života sa njima. Dok ovde, kod vas se pokreće vaša volja a ne njihova, jer od vas polazi strah da vam neko može da čuje misli. Dragi mi u Hristu brate pažljivo me poslušajte što vam kažem: Niko vam od ljudi ne može čuti misli osim Boga, kao i mislenog duhovnog sveta! Ako mi to verujete i sa tim jednom za svagda rasčistite onda smo mi veliko delo uradili. Ako mi ne verujete onda vi stradate od irealnih stvari i ubeđenja.Onda bi trebali da odete kod psihologa i potražite njegovu stručnu pomoć.
Priviđanja su moguća i o njima možemo da nađemo mnogo mesta u žitijama svetih Božijih ljudi, koji još iz davnina imaju to iskustvo. Ona mogu da budu dobra ili loša, mada mi ona dobra nazivamo javljanjima.
Kako da spasete dušu? Pa vašim vraćanjem Hristu, tako što će da počnete da ga blagodarno slavoslovite i pričešćujete se Njim. A to znači uvek tražiti mogućnost da budete u Crkvi sa pozitivnim gledanjem na sve ljude u njoj, a i van nje.
Da vas Presvetga Bogomajka okrili i zaštiti od svih napada i iskušenja. I da se obavezno vratite Crkvi i pričešću, jer svaki krstonosan život u njoj je mnogo lakši. I vaš će biti, ubeđen sam! „Tražite Gospod i on će vas čuti“ (33 Ps.) oLjuba

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *