Чујем гласове

Питање:
Поштовани Оче, Већ дуго читам овај сајт и одлучио сам да се обратим са питањем које ме мучи. Док сам био млађи поштовао сам Бога, причешћивао сам се и постио, али онда сам престао. После неког времена сам почео да чујем гласове који говоре о мени, видим особе за које ми други кажу да нису у просторији од којих су неки преминуле особе и страхујем да ми други чују мисли. Да ли је мене запосео демон и шта ми је радити на спасење своје душе?
Петар


Одговор:
Драги Петре, Да нисте рекли да страхујете да вам други чују мисли не бих одбацио ту могућност да падате у духовну чамотињу и да вас демони нападају. Напад је њихова иницијатива а све против ваше воље, а када се сагласите са њима онда то више и није напад него једно течење наопаког и погрешног живота са њима. Док овде, код вас се покреће ваша воља а не њихова, јер од вас полази страх да вам неко може да чује мисли. Драги ми у Христу брате пажљиво ме послушајте што вам кажем: Нико вам од људи не може чути мисли осим Бога, као и мисленог духовног света! Ако ми то верујете и са тим једном за свагда расчистите онда смо ми велико дело урадили. Ако ми не верујете онда ви страдате од иреалних ствари и убеђења.Онда би требали да одете код психолога и потражите његову стручну помоћ.
Привиђања су могућа и о њима можемо да нађемо много места у житијама светих Божијих људи, који још из давнина имају то искуство. Она могу да буду добра или лоша, мада ми она добра називамо јављањима.
Како да спасете душу? Па вашим враћањем Христу, тако што ће да почнете да га благодарно славословите и причешћујете се Њим. А то значи увек тражити могућност да будете у Цркви са позитивним гледањем на све људе у њој, а и ван ње.
Да вас Пресветга Богомајка окрили и заштити од свих напада и искушења. И да се обавезно вратите Цркви и причешћу, јер сваки крстоносан живот у њој је много лакши. И ваш ће бити, убеђен сам! “Тражите Господ и он ће вас чути” (33 Пс.) оЉуба

Comments are closed.