Црква и наука

Питање:
Добро вече.
Сурфовао сам нетом и наишао на један сајт: www.galaksija.com
који цео свемир објашњава као енергију. Обратио бих Вам пажњу на следећи линк са тог сајта: http: //www.galaksija.com/matriks.htm
Не знам, али мени је та теорија заиста логична, с обзиром да су неке ствари које су описане тамо чак и научно доказане. Напоменуо бих да ово није никаква секта, ово је само анализирање људи који воле свемир и анализирање кроз историју. Чињеница је да је црква у средњем веку спутавала науку да напредује. Желео бих да чујем Ваше мишљење о свему томе. Ако мислите да није вредно да се објави на сајту, замолио бих Вас да ми одговорите приватно.
Небојша


Одговор:
Помаже Бог, Не знам откуда то да је црква против науке? Ја не мислим тако. На пример, ми знамо да је Бог створио свет и да је Бог створио човека и људско биће, али на који начин, па ту је наука да то објасни.
Према томе, и галаксија постоји и звезде постоје и све је то Бог створио, а на који начин ту је наука да објасни. Према томе, није црква против науке, већ је наука у супротности када каже да Бог не постоји, јер они (наука) се ослањају на твар и на очи, а вера се ослања на веру која није видљива. Ја мислим да је ту разлика. Ја сам већ раније говорио и о начину изгледа наших византијских храмова, који су направљени по НАУЦИ. И то показује да црква није против науке.
У ствари, можда је проблем када се неки људи прогласе за научнике, а и не припадају тој врсти, нпр. Дарвин.
о. Дејан

Comments are closed.