NASLOVNA » Apologetika, BIBLIOTEKA » Čovek je viši od zvezda – okultizam, astrologija, magija

Čovek je viši od zvezda – okultizam, astrologija, magija

HRISTOS – SRBSKI SPAS

Bog nas voli više nego što to možemo zamisliti, više nego što možemo sami sebe voleti. I kad nam šalje opomene Svoje, šalje ih da bismo se pokajali i urazumili, Njemu vratili i Njegovi postali ponovo.
Evo šta o tome veli Sveti Jovan Zlatousti: „Kada bi Bog poželeo da uništi svet, On bi to veoma lako učiniti mogao. Nema ničeg lakšeg za Torca, Koji je sve stvorio samo Rečju, da u jednom trenu svet vrati u ništa, jer je ni iz čega svet i nastao. No Bog u Svojoj velikoj milosti i brizi o našem spasenju nam unapred govori o kazni koju namerava da na nas pošalje – radi toga da je ne bi poslao. Govori stoga da bismo znali o tome, da bismo se proželi strahom pred gnevom Njegovim, da bismo se odvratili od greha i osetili Njegovo nesumnjivo upozorenje.
Na taj način On je postupio sa velikim gradom Ninevijom, čija su bezakonja prevršila meru. Poslao je proroka Jonu da bi im kazao: „Još četrdeset dana i Ninevija će biti srušena“. Pa ipak, Ninevićani nisu izgubili nadu. Poverovali su Bogu, odredili strog post i za ljude i za životinje, i kajali se u kostreti i pepelu. Bog, videći njihovo pokajanje, smilovao Se, i kazna koja im je morala doći, nije došla.
Tako se i pre potopa zemlja napunila bezakonicima, i Bog je rešio da je pogubi. On to nije obavio odmah nego ih je obavesti sto dvadeset godina pre toga. Zatim je sto godina odredio Noju za gradnju kovčega, da bi se ljudi, videvši ovo, urazumili, da bi se vratili na put pravde. I tek posle toga, kad je Bog video da ljudi ne obraćaju pažnju na sva predupređenja, i da i dalje čine zlo, ne uklanjajući se od istog, On ih je pogubio potopom“.
Još uvek ima nade! Pokajmo se! I kad se pokajemo, Gospod nad vojskama, Nepobedivi, pobediće sve neprijatelje naše, i Srbstvo će opet biti spaseno, kako se i peva u drevnoj himni našoj: „Bože pravde, Ti što spase od propasti dosad nas, čuj i odsad naše glase i odsad nam budi spas“.
Uvek je Srbima bio potreban spas. Danas više nego igda. Ali moramo zavapiti Bogu pravde, Koji je i Bog ljubavi.
A On, Preblagi i Svesilni, preko proroka Isaije (Is. 41, 14), nama, Novom Izrailu, poručuje:
“ Ne boj se, crviću Jakovljev, narodiću Izrailjev, Ja ću ti pomagati, govori Gospod i Izbavitelj toj, Svetac Izrailjev“.
Molitvama Svetog Save i Svetog Kneza Lazara i svih Svetih Srba, Gospode Isuse Hriste, Bože naš, pomiluj nas! Amin.

Ključne reči:

3 komentar(a)

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *