Čovek je viši od zvezda – okultizam, astrologija, magija

FUTUROLOGIJA I ESHATOLOGIJA

Šta nas čeka na kraju vremena?
„Tajne“ br. 35 objavile su tekst o predviđanjima futurologa za naredne vekove. Članak je pisan na osnovu razmišljanja poznatih „istraživača budućnosti“ Alvina Toflera, Pitera Lorija, Ruperta Šeldrejka, kao i na osnovu mnogobrojnih Nju Ejdž „otkrivenja“…. Od 2000. do 2100. godine predviđen je nastanak nove religije, spojene sa naukom, stvaranje „univerzalnih navika“ i nove medicine zasnovana na „vezi s prirodom“, oblikovanje Svetske Vlade, stvaranje novih vrsta života, genetičko spajanje majmuna i čoveka. Od 2100 do 2200. očekuje se da će žena preuzeti vlast u društvu, i da će se, umesto u porodici, deca vaspitavati u slobodnim komunama…
No, naravno, u svetu u kome živimo postoji zabrinutost zbog sve veće broja zločina, ekološke katastrofe, krvavih ratova i nesreća koje pogađaju ljudski rod. Neki osećaju da je već počeo „smak sveta“. Među tumačima apokaliptičnih događaja kod nas je u poslednje vreme naročito popularan modni kreator Pako Raban, Baskijac koji živi u Francuskoj. Rabanovu knjigu „Apokalipsa iz ere u eru“ objavila je beogradska izdavačka kuća „Paideia“ a „Blic“ je 3. marta 1997. doneo i intervju sa Pako Rabanom. U intervjuu smo saznali da se Raban živo interesovao sa magiju, okultizam i istoriju religija da bi došao u vezu sa onostranim. Još 1940. kao dete, video je sve svoje „prethodne živote“. Njega je vaspitala majka koja je bila komunistkinja, ali ga to nije sprečilo da na okultni način postane „religiozan“. Dvadeset i četiri starca koja je video na „zvezdanom putovanju“ rekla su mu da se nalazi na „sedmoj vibracionoj ravni“, to jest da je „izabranik“, odnosno „prorok“. Raban najavljuje novo doba i nastanak „homo spiritualisa“ posle „homo sapiensa“. Prolazi Doba Ribe i počinje Doba Vodolije. Raban misli da i Otkrivenje Jovanovo u Bibliji to na neki način „nagoveštava“…. Kako će izgledati Doba Vodolije? Raban veli: „Ja sam u svojim vizijama video spomenike od belog mermera, ulice popločane zlatom (jer će ono izgubiti tržišnu vrednost), video sam muškarce i žene odevene u jednostavne tunike…“ (Kakav „idilični“ totalitarizam!)
Izvesni Jovan Jovanović je izdao knjigu „Smak sveta je u toku“, najavljujući doba od 1995. do 2000. kao godine nastupanja konačnoga smaka. On je, pored tumačenja Svetog Pisma (koja je sam davao), nudio i proročanstva „Trećeg oka“, Pavla Matića (“ Deda Miloja“), Nostradamusa; rekao je da je „blagoslov“ za izdavanje knjige dobio od izvesne „vidovite“ babe iz Pančeva. Na kraju svoje knjige, preporučio je čitaocima koju vrstu hrane da spreme da bi „preživeli“ apokalipsu…
Šta Pravoslavna Crkva uči o poslednjim vremenima ljudske istorije? Pred nama je uputni, svetopredanjski tekst protojereja Borisa Molčanova.

Ključne reči:

3 komentar(a)

 1. Aleksandra

  Jedno od najbolje napisanih iskustava koje sam do sada pročitala.
  Pomoglo mi je da se vratim Bogu i da ne ulazim još.dublje.u astrologiju i da uvidim koliko sam vremena trošila uzalud.
  Zamalo.da postanem.profesionalni astrolog misleći da tako pomažem.ljudima
  Mada mi je unutrašnji glas.stalno.govorio:bog ti nije rekao da tako pomažeš.
  Predivno iskustvo gospodje samo što.oma nije poznavala Boga A ja jesam.ga doživela u životu i ponovo se odmetnula i hvala sto mi.je otvorio.oci na vreme da.se vratim.nazad u Njegovo okrilje jer su posledice ovih dela nesagledive.

  Koliko je veliki nas Bog.
  Hvala.za divan.sajt

 2. Pozdrav Gde bih mogao kupiti knjigu čovek je više od zvezda

 3. Izuzetno korisna priča. Igra sa tim zlim duhovima može da bude opasna i pogubna i za dušu i za telo. Nema dogovaranja sa njima. Oni samo hoće da nateraju čoveka da izvrši samoubistvo!

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *