Čovek je viši od zvezda – okultizam, astrologija, magija

GRMLJAVINA NA SVETOGA SAVU 1995. GODINE

Godina 1995. je sav srbski rod opomenula velikom grmljavinom po svim našim zemljama; uz grmljavinu, išlo je i nevreme, kao nedvosmisleni znak prisustva Božjeg i opomene Božje. Čak su i stari, paganski narodi, koji nisu znali za istinitog Boga, svojim vrhovnim bogovima (Zevsu, Jupiteru, Indri, Perunu, Toru, itd.) davali oblast munje i groma kao po preimućstvu božanske opomene i božanskoga oružja. I taj znak je svako mogao da vidi i čuje, samo ako je hteo da otvori oči i uši. Grmljavina je na Svetog Savu zabeležena u narodnoj pesmi o početku bune na dahije 1804. godine:

„Treću sveci vrgoše priliku,
Grom zagrmi na Svetoga Savu,
Usred zime, kad mu vreme nije,
Sinu munja na Časne Verige,
Potrese se zemlja od Istoka,
da se Srblji na oružje dižu,
al se Srblji dignut ne smjedoše“…

Svuda je grmelo: i u prestonici, i u provinciji, i nije bilo kraja koji za tu grmljavinu nije čuo.
U Beogradu, gromovi su pogodili Sabornu crkvu, u kojoj je služena Liturgija; Saveznu skupštinu; avalski TV i radiotoranj.
Bila je to velika, neporeciva opomena Božja.
Zašto u crkvu?
Zato što je osim časnih, Božjih izuzetaka, mnoštvo Srba, od vernika do jereja, pa i arhijereja, zaboravilo evanđelski ideal i zavet spasavanja ljudskih duša. Neki služe Bogu podvojena srca, bojeći se vlastodržaca ovog sveta, a ne Njega, Sveca Izrailevog; drugi su ogrezli u tamu izdaje pravoslavne vere pod maskom „hrišćanske ljubavi“; ima sveštenika koji se ponašaju kao zanatlije koje misle više o zaradi nego o duši, svojoj i svoje pastve; mnogi Srbi koji sebe smatraju pravoslavnima su raslabljeni i retko gore duhom, služeći Hristu, i još idu kod vračara i gatara, a vera im je krhka i nemoćna.
U Saveznu skupštinu grom je gađao zbog svih političkih laži kojima smo prisustvovali u poslednjih nekoliko godina, zavođeni za Golešplaninu i ostavljani na njenim najvišim, ledenim vrhovima, da umremo od političke studi i prevara vlastodržaca, čiji je jedini cilj bio pun trbuh i puna kesa.
U toranj za prenos TV i radio-emisija na Avali grom je udario da bi opomenuo tvorce programa za „đavolju kutiju“ (tako je televiziju proricao Sveti Kozma Etolski stotinu godina pre no što su je pronašli) da više ne varaju narod lažnim vestima, da ga ne truju otrovnim filmovima i ne zagađuju gnusnom i varvarskom turbofolk i sličnom muzikom.
Bog je, sa Svetim Savom, Srbe pozivao na oružje: na duhovno oružje pokajanja, molitve, posta, ispovesti, Pričešća, na oružje smirenja pod silnu ruku Njegovu i idenje za Istinom Njegovom.
Dva-tri dana o čudu se pričalo, a zatim se sve nastavilo: svako je otišao svojim starim putem. A puta Božjeg malo se ko setio i malo je ko na njega stao.
I došla je strašna 1995: pala je, 1. maja, kada su bezbožnici u Srbiji slavili praznik rada (za đavola rade svi koji Bogu ne rabotaju), Zapadna Slavonija, i u ustaškim rukama obreo se Jasenovac, sa sedam stotina hiljada srbskih mučenika iz II svetskog rata nesahranjenih na hrišćanski način. Nismo bili dostojni mučeničke zemlje jasenovačke… Pala je Kninska Krajina, pala Lika, pao Kordun i pala Banija, zemlje na kojima su Srbi živeli još pre Srednjeg Veka (Srb se, recimo, pominje u IV veku!), i u ustaškim se rukama obreo manastir Krka. Nismo bili dostojni dalmatinskoga Kosova… Izdat je narod srbski u Bosni, u ime „mira“ (koji će, ako se ovako nastavi, biti mir srbskog groblja)… Reke izbeglica su potekle prema Srbiji, dok su Srbi iz Srbije slušali turbofolk i nastavljali da se ludiraju… A vlastodršci su nastavili da govore o miru, i televizija je nastavila da laže…
Nisu hteli da čuju Svetog Savu.

Ključne reči:

3 komentar(a)

 1. Aleksandra

  Jedno od najbolje napisanih iskustava koje sam do sada pročitala.
  Pomoglo mi je da se vratim Bogu i da ne ulazim još.dublje.u astrologiju i da uvidim koliko sam vremena trošila uzalud.
  Zamalo.da postanem.profesionalni astrolog misleći da tako pomažem.ljudima
  Mada mi je unutrašnji glas.stalno.govorio:bog ti nije rekao da tako pomažeš.
  Predivno iskustvo gospodje samo što.oma nije poznavala Boga A ja jesam.ga doživela u životu i ponovo se odmetnula i hvala sto mi.je otvorio.oci na vreme da.se vratim.nazad u Njegovo okrilje jer su posledice ovih dela nesagledive.

  Koliko je veliki nas Bog.
  Hvala.za divan.sajt

 2. Pozdrav Gde bih mogao kupiti knjigu čovek je više od zvezda

 3. Izuzetno korisna priča. Igra sa tim zlim duhovima može da bude opasna i pogubna i za dušu i za telo. Nema dogovaranja sa njima. Oni samo hoće da nateraju čoveka da izvrši samoubistvo!

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *