NASLOVNA » Apologetika, BIBLIOTEKA » Čovek je viši od zvezda – okultizam, astrologija, magija

Čovek je viši od zvezda – okultizam, astrologija, magija

NOSTRADAMUS

Mišela de Nostradamusa smatraju najvećim prorokom i astrologom svih vremena. Ko ga smatra? Svi koji ne priznaju istinske proroke, Proroke Božije, nego se vode svojom, od greha otežalom i pijanom, voljom i željom da ugledaju Novo Doba, Doba koje će zameniti Hristovu eru. O Nostradamusu se piše, snimaju se filmovi (prema tim filmovima ispada da je sve „pogodio“), izdaju se njegove centurije sa komentarima. Pošto je ovo ime prisutno i u našoj javnosti, da kažemo koju reč o njemu.
Nostradamus je, znamo, bio lekar, koji se bavio i astronomijom i astrologijom. U tajne astrologije ga je uveo deda Jevrejin. Kada je proricao, nije imao nikakva „nadahnuća od Boga“, nego je koristio tipični magijski instrumentarijum: bronzani tronožac, čarobni štapić, vodu i plamen, i padao u trans, dobijajući groznicu neobične vrste, kojoj njegovi bližnji nisu znali uzrok. (Pravoslavni Hrišćani taj uzrok znaju: spopadao ga je zli duh, kao i ostale „proroke“ koji proriču iz stanja opsednutosti!).
Najbolji način da se oceni kakav je prorok je provera da li su se njegova proročanstva ispunila. Godine 1991. u Beogradu se pojavila knjiga „Nostradamusova proročanstva“, koja je izazvala veliku pažnju javnosti i veoma se dobro prodavala. Ljudi su danas verovatno zaboravili šta su tamo pročitali, i kako se „prorečeno“ poklopilo sa stvarnošću. No, da ih podsetimo.
Za godinu 1991. pisalo je da će prestati potreba za Atlantskim paktom. NATO se, od tada do danas, širi sve više.
Godine 1992, 7. juna, bilo je predviđeno rušenje nacionalističkih ideja i stvaranje „stvarne demokratije“: „Nacionalizmi su suzbijeni… Svi veruju u veliko ljudsko bratstvo“. U to vreme, besneo je rat na prostorima bivše Jugoslavije.
Godine 1993. najavljena je nova, „crvena“ religija na Bliskom Istoku. Jedan od vođa te religije he platiti glavom, a drugi se sakriti u rulji. Ništa slično se nije desilo.
Trebalo je, po Nostradamusu, da 1995. prisustvujemo jednom verskom ratu, koji he voditi afričke trupe izazivajući pometnju u „Svetom Rimu“. Rimovano, proročanstvo je glasilo ovako: “ Papa he biti zarobljen na brodu, i sva papska dobra he da odu“. Komentar je izlišan.
Da je bilo po Nostradamusovom, na prestolu „pontifex maximusa“ od 1996. trebalo je da sedi izvesni Sabinjanin. Međutim, tamo je još uvek Poljak. Takođe, moralo se desiti da se na Istoku pojavi Veliki Učitelj (komentatori centurija su mislili da je reč o početku Novog Doba na čelu sa Sai Babom). Najavljen je i strogi zakonodavac, koji bi obuzda shizme.
Za godinu 1997. Rimska crkva je „otkrivena“ kao organizacija koja će strožije kažnjavati jeretike. U aprilu je trebalo da bude strašan zemljotres na Apeninskom poluostrvu i da se otvori grobnica velikog Rimljanina.
Čitaocima je ostalo da sami prosude koliko se od svega što je najavljeno ispunilo. Nostradamusove centurije nisu ništa drugo do žalosna zbrka, koju može da tumači kako ko xoće, i da u njih učitava šta mu se svidi (po okultističkom hermeneutičkom principu koji je naš narod umešno sažeo u formulu: „Što je babi milo, to joj se i snilo“!).

Ključne reči:

3 komentar(a)

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *