НАСЛОВНА » Апологетика, БИБЛИОТЕКА » Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

ПАГАНСКО-РАСИСТИЧКЕ ГРУПЕ У РУСИЈИ И СРБИЈИ

Једна од најстрашнијих могућих појава међу данашњим Србима је појава неправославног и несрбског паганског расизма „нацизма“, који се нуди као, тобоже, „аријевскоправославни“ одговор на све проблеме наше данашњице. На несрећу, слична појава постоји и у Русији, у којој има неонацистичких групација које се служе окултном идеологијом. Зна се шта је Хитлер мислио о Словенима, и какво је „коначно решење“ за њих предвиђао: исто као и за Јевреје и Цигане. И Словени су за њега били „нижа раса“, коју је требало уништити. Зна се колико је милиона православних Словена пало у борби са новопаганским германским нацизмом – па опет, постоје безумници који би хтели да се врате расистичкој идеологији и да на основу ње окупљају младе „жељне акције“.
Руски нацисти се не крију иза православне символике. Њихов часопис „Наслеђе предака“ („магазин десне перспективе“) залаже се за обнову словенског паганизма (и паганизма уопште). Њихова „Химна победе“ упућена је Аполону, Зевсу, Атини, Перуну… Хераклу, Ахилу… Извесни Гуде – Марков велича „корене индоевропских религија“, Павел Тулајев пише о „рођеним боговима“ словенског пантеона и начину на који се служило идолима. Владимир Авдејев препоручује еугенику, као науку о генетском избору најбољих, ради побољшања расе. Он тврди: да се царевић-мученик Алексај којим случајем родио међу зорастријанцима, његова судбина би унапред била одређена, јер је дете имало хемофилију (био би, дакле, осуђен на смрт!) Руски пагани нарочито воле академика А. Т. Фоменка, кога је у Србији пропагирао редовни „постеколошки“ колумниста НИН-а, Драган Јовановић, аутор „Богумилског житија“ Светог Саве и човек који тврди да је апостол Тома био „Исусов близанац“. По Фоменку, Господ Исус Христос је живео крајем XI века у Цариграду; тада је био и распет, а распеће је одмах изазивало крсташки поход (?) Библија је уобличена тек касније, а све остало су фалсификати. Ту је „словенска астрологија“. Како се зове овај нови правац „руске“ мисли? По Авдејеву, то је „генетски социјализам“. Шта је циљ тог „социјализма“? Клонирање великих људи, попут Пушкина и Шварценегера. Илустрације уз Авдејевљев текст су совјетски плакат против космополитизма и нацистички плакат о заштити породице.
Неправославни и несрбски нацизам или пагански расизам се на нашем простору појавио у секти скинхедса, једном од политичких култова савремене разхристовљене Европе, који жели расно чисти “ Стари континент“. Први број “ Србске акције“, гласила скинхедса, изашао је на Васкршњи понедељак 1998. У њему су се скинхедси представили као „православни србски националсоцијалисти“, који се боре за опстанак наше вере, нације и расе, у доба у коме „циганске хорде и верске секте дивљају по читавој држави“. Заклињући се у „Отачаство и образ“, ти скинхедси именују све своје непријатеље (цитат): „Чивутима, масонима, секташима, грађанима, педерима, лезбејкама, шиптарима, муслиманима, ротаријанцима, циганима, комунистима, демократама, либералима, југословенима – свима њима рецимо јасно и гласно: Марш напоље! Србија Србима!“.
Најгора, најсрамнија могућа подметачина коју овај „фанзин“ нуди читаоцима је расистичка мржња, антисемитизам и величање Адолфа Хитлера. Поводом убиства дечака-Циганчета (Рома, човека), анонимни идеолог пише да је реч о „усмрћеном циганину Јовановићу“: „Смрт једног циганина упропастила је животе два млада скинхедса, довела до некажњене ерупције циганског насиља, опште осуде јавности и невиђеног полицијског терора над свим скинхедсима у Србији. Зар је један безначајни цигански живот вредан толиких страдања (подвлачење наше, нап. прир.)!“ И овакви себе називају „православцима“. О кукавно Србство угашено, закукао би Владика Његош да може да види ко се позива на њега. Скинхедси затим наводе део из „Мајн Кампфа“, који тобож доказују да је сатаниста Хитлер био „хришћанин“, а обавештавају читаоце да ће и у наредним бројевима објављивати Хитлерове „хришћанске“ говоре; чланкописац, чак, тврди да је и Владика Николај хвалио Хитлера (!)
Јасно је да овакве идеје и овај начин представља православног Хришћанства као идеолошког тла за ширење нацистичких ставова нема везе са Христом и Светим Савом. Иза свега, можда, стоје управо србомрсци чији је једини циљ да докажу постојање „србског нацизма и антисемитизма“, повезаних са Православљем. Можда би неко желео да Србску Православну Цркву изведе пред Хашки суд. Било како било, нацистичке идеје у Русији и Србији су чудовишта рођена из духовно болесних умова и душа које су отпале од Цркве Православне и вере у Христа Спаситеља.

Р. S. Срби никад нису прогањали Цигане. Велики србски песник, Стеван Раичковић, написао је „Песме о црном Владимиру“, а јесењиновска душа, Мирослав Антић, „Гарави сокак“: србска душа умела је да схвати и патњу овог несрећног, неукорењеног и гоњеног, народа.

3 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *