Carstvo Božije i carstvo praznine – Pravoslavlje i duhovnost Nju Ejdža

DECA I NJU EJDŽ

Alisa Bejli, osnivač „Nju Ejdža“, je od svog duha – vodiča, DŽval Khula, dobila plan za postupanje s decom u doba Nju Ejdža. Evo nekoliko najbitnijih elemenata tog plana:
1. Deca budućnosti služiće jednoj svetskoj vladi i pripadaće jedinstvenoj svetskoj kulturi: “ Treba nam planetarni način života, planetarna etika i planetarni način osećanja“…
2. Da bi se ostvario Novi svetski poredak, treba razoriti patriotizam i ukinuti državne granice.
3. Stvoriće se religija „univerzalnih istina“: spoj Hrišćanstva i orijentalnog misticizma.
4. Deca će svoje roditelje primoravati da učestvuju u stvaranju novog sveta.
5. Deca će shvatiti da svi oni koji odbijaju Novi svetski poredak moraju biti uklonjeni kao niža vrsta i prepreka.
6. Tradicionalna porodica ne odgovara ciljevima Nju Ejdža. Deca pripadaju vladi, svetu i društvu, a ne roditeljima. Mora se stvoriti nova vrsta porodice: „U budućoj svetskoj državi, pojedinac će svoju ličnost potčiniti duhu celine… Porodična grupa se odvaja, sebična je, ima individualnu izolacionističku isključivost… Bilo kako bilo, u doba dolazećeg svetskog poretka, vaspitači će mlade pripremati za učešće u harmoničnom svetu“, planirao je DŽval Khul.
7. Mladi moraju poverovati u reinkarnaciju i karmu (zakon novog rođenja), a ne u vaskrsenje iz mrtvih i Sud Božji nad svetom. Vera u karmu treba da rukovodi njihovo ponašanje, naročito seksualno.
8. Besmisleni pojmovi „greha i krivice“ deci se ne smeju nametati ni u porodici, ni u školi, ni u crkvi. Potrebno je više tolerancije.
9. Sve religije su jednake: od tradicionalnih do veštičarstva. Nije važno kojoj religiji čovek smatra da pripada, nastavlja dalje Bejlijeva – Khulov medijum.
10. Isus Hristos nije došao da spase sve; tek Majtreja će „sve da spase“, niko nije izgubljen…
11. Hrišćansko učenje o raju, paklu i sudu je netačno i nepotrebno. Ideja o paklu potiče, tobož, iz Starog Zaveta, „punog mržnje i ljubomore“. Takvu teologiju danas odbacuju sve „zdravi, iskreni, misaoni ljudi“.
12. Religija Novog Doba Hrista ne priznaje za Spasitelja i Gospoda. Hrišćanstvo mora biti zamenjeno nečim novim: „Vidimo novu vitalnu svetsku religiju, sveopštu veru koja svoje korene ima u prošlosti, ali koja će učiniti jasnijom novu lepotu koja se rađa i dolazeće životno otkrivenje“.
13. Nova religija: ujedinjenje svih religija…
U knjizi “ Deca svitanja: vizije nove porodice“, Džošua Halpern preporučuje razne vodolijaške tehnike za vaspitanje dece: puštanje Nju Ejdž muzike deci u utrobi, posvećivanje iste boginjama Nju Ejdža… Kad žena sazna da je bremenita, treba prvo da zahvali Boginji – majci Duge. Što se abortusa tiče, i oni su sasvim dozvoljeni. Po učenju o reinkarnaciji, ko je u prethodnom životu ubijao, sad rešava da bude ubijen, da bi se „iskupio“ – pa roditelji slobodno mogu da obave čedomorstvo, jer je to (verovali ili ne!) – „volja fetusa“. Ako se rodi dečačić, treba ga – obrezati. Što se imena tiče, deci treba davati imena paganskih božanstava. Slikovnice decu uče da koriste zmijsku energiju kičme, maštom vizualizuju predmete i duhove-vodiče, pevaju mantru i meditiraju, kao i to da nema antihrista, osim naše sebičnosti („Hrist je sve!“). Taj njuejdžerski „Hrist“ se često reinkarnira, a Bog je – bezlična energija.
Na sličicama iz žvakaćih guma vide se deca kako meditiraju i štampaju se razne magijske poruke; sve je više majica i košulja sa Nju Ejdž znacima; proizvode se vodolijaške kasete za uspavljivanje dece, itd. Nove droge pomažu da se slome barijere svoga „ja“ i da se čovek preda drugima. Jedan njujorški pisac, hvaleći u „Njusviku“ drogu ekstazi, kaže da se „godina učenja postiže za dva časa“, a čovek se osećajno „sjedinjuje sa svetom“ ako je redovno koristi… Diznijeva kompanija je angažovala svetski poznatog režisera Džordža Lukasa za snimanje filma „Kapetan Eo“, u kome Majkl Džekson peva. Film je vodolijaškog sadržaja. U Diznilendu se prodaju okultni simboli-igračke. Na kablovskoj Dizni-televiziji emituju se filmovi s temom čarobnjaštva, a kanal se reklamira kao onaj koji će „vašu kuću ispuniti magijom“.
Jedna od osnovnih parola Nju Ejdža je: „Misli globalno, deluj lokalno“. Na umu vodolijaša je uvek stvaranje jedne svetske države i nametanje nove religije čovečanstvu; svako od njih, međutim, dužan je da radi na svom polju, pomažući da se na taj način uspostavi mreža uticaja. Gorepomenuti slogan bio je moto Nju Ejdž kongresa u Torontu, Kanada, 1983; često ga možete čuti od predstavnika Ujedinjenih nacija. Sve više ključnih mesta američkog društva zauzimaju novi pagani, koji se protiv Hrista bore odlučno, a istinske Hrišćane nazivaju „fundamentalističkim fašistima“.
Jedan od gurua Novog doba, Šri Radžniš, tvrdi: „Fundamentalistički Hrišćani su najgori Hrišćani. Oni su najfanatičniji. Oni veruju da je Hrišćanstvo jedina religija. To su prostačke ideje“. M. Skot Pek, prihijatar iz grupe najpopularnijih propagatora Novog Doba i veliki ljubitelj zenbudizma, odbacuje one koji Hrista smatraju za Boga po svaku cenu i smatra da nam je, da bismo se spasli, potrebna zajednica, zasnovana na toleranciji. Dejvid Spengler, u knjizi „Razmišljanja o Hristu“, jasno stavlja do znanja ko je pravi „bog“ vodolijaša: “ Lucifer je angeo čovekove unutrašnje svetlosti… On je saradnik Božje ljubavi/…/ i pošto ulazimo u novo doba, svako od nas mora reći: „Hvala ti, voljeni (pod „voljenim“ se podrazumeva onaj koga je Hristos satro, đavo, nap. prir.), za sva ova iskustva. Ona su me tebi privela“… Kad se ovo ima u vidu, uopšte nije čudno što dr Frenk Alper, šef Metafizičkog udruženja Arizone, veli da su hrišćanske fundamentalističke porodice najopasnije za decu – u takvim ih porodicama, naravno, ne uče da satanu zovu „voljeni“, nego da ga tuku silom Božijom.
Vodolijašima je veoma bitno da utiču na decu. Alisa Bejli je govorila : „Budućnost rase leži u rukama mladih, svuda. Oni su roditelji budućih pokolenja i inženjeri nove civilizacije“. Tim mišljenjem obuzeta Glorija Štajnem veli: „Nadam se da ćemo do 2000. godine decu odgajati tako da veruju u ljudski potencijal, a ne u Boga“. Zato treba od malih nogu raditi na stvaranju vodolijaške budućnosti. Dženi Dent, u knjizi „Duhovno učenje za decu“, kaže da joj je njen duh-vodič, „Beli Orao“ rekao da je „svaka religija put ka „Bogu“, a deci preporučuje da vole Budu i Krišnu, „uvek radosnog i blagog“.
U školama SAD zabranjena je hrišćanska molitva, da ne bi „vređala osećanja“ ateista, ali su zato dozvoljene slikovnice koje objašnjavaju izvođenje veštičijih obreda. Gej Hendriks i Rasel Vils poručuju nastavnicima da decu treba učiti meditaciji. U državnim školama Amerike primenjuje se metod učenja Marije Montezori, teozofkinje, bliske saradnice fašističkog dučea Musolinija (ovaj metod je bio primenjivan i u nacističkoj Nemačkoj). Cilj njenog vaspitanja je „nova ljudska kultura“, „planetizovana čovečnost“, „međuzavisnost formi“. Montezorijeva je čvrsto verovala u reinkarnaciju.
Stripovi, filmovi i TV sjajni su mediji za širenje vodolijaške zavere. U stripu „Gargojl“ Nju Ejdž heroji (pagani) se bore protiv „zlih sila“ koje obitavaju u Crkvi. Vode ih guru Višnu Das i druid Dervidon. „DC comics“ izdaju strip „Milenijum“ u kome vanzemaljci najavljuju Novo Doba sreće za čovečanstvo. U stripu „Arion, gospodar Atlantide“ indijska boginja smrti i razaranja Kali predstavljena je kao nežna i plemenita osoba. Mis Mistik, reinkarnirana veštica iz Salema, štiti „Majku Zemlju“ od zagađenja. Crvena Sonja, u istoimenom stripu, nazvana je „đavolica s mačem“… Razni Spajdermeni, Supermeni i Betmeni imaju magijske sile kao stalne pratioce svog delanja.
A škole? U Boulderu, Kolorado, 11-godišnji dečak je baš od svoje škole dobio knjigu „Bezglavi kupidon“ o devojčici koja vežba da postane veštica. Za decu od prvog do trećeg razreda postoji knjiga „Supernoć male veštice“. U knjizi „Koju vešticu?“, namenjenoj starijim razredima, mladić po imenu Ariman (ime demona iz persijskog zoroastrizma) hoće da se oženi i traži najlepšu vešticu u gradu. U takmičenju veštica pobeđuje Beladona koja priziva „seni podzemlja“.
A filmovi? Evo kako utiču. Tinejdžer Mark Brand uživao je da gleda film „Petak, trinaesti“, i ubio je svog školskog druga, a zatim se i sam obesio. Jedan mladi ubica iz Dalasa (1988.), kad su ga pitali kako je to učinio, rekao je da to nije ništa naročito – „kao da gledaš film ili nešto slično“. Advokat Frenk Titioni je branio svoju štićenicu koja je ubila devetogodišnju sestru činjenicom da je ova od detinjstva čitala horor knjige i gledala horor filmove. Viktor Strajb, autor knjige „Smrtne kazne za mlade“, advokat, izjavio je, nakon izučavanja 281 slučaja ubistva koja su izvršili mladi: „Deca delaju impulsivno. Oni ne znaju šta smrt zaista znači. Oni su iskreno zapanjeni kad vide da je žrtva zaista mrtva, jer na TVu, na filmu i u knjigama ona nije mrtva zauvek“. Prema tome, filmovi koje deca gledaju, tvemisije koje prate, knjige koje čitaju – direktno ih podstiču na zločin.
Duhvodič „Andrej“, koji je govorio iz Karen Glik hvalio je filmove tipa „ET – Vanzemaljac“ i „Zvezdane staze“: to su filmovi koji pomažu čoveku da uće u Nju Ejdž. Sjuksi Rouz, vodolijašica, piše: „Film je orakul našeg doba, i kroz njegove slike, koje se utiskuju u podsvest, šire se neki od ideala naših najvećih proroka i duhovnih učitelja“. Ona Spilberga naziva novim Josifom, tumačem snova čovečanstva.
I crtani filmovi služe kao poligon za širenje Nju Ejdž propagande. U crtaću o Moćnom Mišu, glavni junak ušmrkuje kokain. U crtanom filmu „Štrumpfovi“ Veliki Štrumpf crta pentagrame i izgovara magijske reči; štrumpfovi levitiraju i svi imaju – repove. Himen je Adam Nju Ejdža, koga vodi sila „Sive lobanje“, dokon nosi magijski mač. „ŠiRa“ ženski „HiMen“, ima sve osobine egipatske boginje Izide. Spilberg Lukasovi filmovi „Ratovi zvezda“ umesto Boga propagirali su bezličnu „silu“ i učitelja magije – patuljka demonskog lika, zvanog Joda… Igračka „Skeletor“ iz kompleta „Gospodari svemira“ daje ovakvo uputstvo detetu: „Kad na sebe staviš Skeletorov šlem i oklop postaješ agent zla. Koristi svoj moćni mač da se boriš protiv dobra.“ U Nju Ejdž muziku se ugraćuju podsvesne poruke; veštice nastupaju u najgledanijoj emisiji u SAD – „Dobro jutro, Ameriko“… Nije nimalo čudno što je satanizam toliko nabujao.
Evo nekoliko primera.
U Ostinu, Teksas, devojčica od sedam godina, zavisna od MTVa, muzičke televizije čiji spotovi intenzivno propagiraju crnomagijske poruke, pred odlazak na nedeljnu službu u crkvu, rekla je majci: „Mama, ja ne želim da idem. Ne volim Isusa, Lucifer je moj bog.“
Mendosino Kaunti, Kalifornija: Neko je silovao decu, terajući ih da pevaju kako je „Isus mrtav“.
Hjuston, Teksas: Amos Edvard Smit učestvovao u šest ritualnih ubistava, među kojima i dece. Žrtvovao ih je vudubogovima da bi postao moćniji i dobio ono što ne može da plati.
Dalas, Teksas: Devojčice od 11 do 14 godina bile primorane da učestvuju u ritualima uz korišćenje alkohola i droge, orgije i čitanje satanističkih spisa.
Dover, Kolorado: Šesnaestogodišnjak se ubio u ritualnom, magijskom krugu. Imao sobu punu mračnjačkih knjiga i noževa.
Kreson, Pensilvanija: Deca uništavala nadgrobnike, pisala demonske znake, ubili mačku i prikovali je za drvo, žrtvovali zeca i pili mu krv. Vođe ovog bezumlja kasnije su izvršile samoubistvo.
Bekvil, Teksas: U toku gledanja filma „Lica smrti“ u kome su ljudi zaista ubijani, jedan od prisutnih otišao napolje, ubio slepu devojku koja je tuda prolazila i vratio se kao da se ništa nije desilo. Niko ga nije prijavio.
Teks Mars, izučavalac Nju Ejdž fenomena, upozorava roditelje na znake potencijalnog satanističkog ponašanja kod dece: nagla pobuna protiv autoriteta, buntovanje protiv roditelja, posedovanje okultne i magijske literature, mišljenje koje izokreće vrednosti: dobro je zlo, a zlo – dobro, mržnja i cinizam prema Bogu i Crkvi, sveštenstvu, nagla promena raspoloženja, depresija, gubitak sna, paranoičan strah, nemir, posedovanje sečiva sa egzotičnim srednjevekovnim ukrasima, posedovanje vudububnjeva, delova životinja, kostiju, sveća amuleta, talismana, zanimanje za reinkarnaciju, spiritizam, parapsihologiju, morbidno oduševljavanje smrću i leševima, tetoviranje, samopovređivanje rezanjem, crna odeća kombinovana sa okultnim simbolima, hevimetal majice sa magijskom simbolikom, preterano zanimanje za hevimetal ideologiju i muziku; droge; opsednutost magijskim videoigrama; nedostatak sapatnje prema bližnjima, surovost prema ljudima i životinjama; opsednutost hororom; fasciniranost krvlju; čudni pokreti tela, užagrene oči, tikovi, besmisleno mlaćenje glavom, urlanje; upotreba sataninih pseudonima, itd.
To su, kaže Mars, samo upozoravajući, ali ne i sigurni znaci. Uz to, treba obratiti pažnju i na samoubilačka raspoloženja koja se kod mladih u ovakvim situacijama mogu javiti.

Ključne reči:

3 komentar(a)

 1. Znači u raju su ljudi koji su sami nosili svoje grehe a ne drugi za njih

 2. Draga sestro Rado,

  Bog ti pomogao. Adamova glava (grob Adama: http://www.svetazemlja.info/strana_sr.php?strana_id=53 i Golgota: https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B0 ) odnosno lobanja našeg Praoca se ikonopiše u donjem delu scene Raspeća našeg Gospoda Isusa Hristosa kao Novog Adama tj. Bogočoveka ( https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%85%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC ) na koju kaplje Njegova Krv kao čin iskupljenja grehova celog čovečanstva, citiram:

  Jevanđelje po Svetom Apostolu Luki 21 ( http://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=42&chap=21 ): 19 „Trpljenjem svojim spasavajte duše svoje.“ tj. „Daj krv, primi Sveti Duh“.

  Adamova lobanja sa ukrštenim kostima se pojavljuje i na Velikoj shimi (Svetogorski monasi nemaju tzv. Malu shimu, već imaju samo ovu pomenutu):

  https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B0

  Što se tiče zastave nekih Svetogorskih monaha koju si pomenula, mislim da se možda radi o sledećem:

  „But to bring a sword“: Extra Ecclesiam nulla salus („LIBER DE CATHOLICAE ECCLESIAE UNITATE“ by Cyprian of Carthage) => „Live by the sword, die by the sword“: Join, or Die [Psychogeography ($£X MAJIK RITUAL / evoL PsychogeogrAphix 2004), You’re either with us, or against us & Anaconda Plan] => Liberty or Death => Eleftheria i thanatos => Unification or Death; Unity or Death; Death of Tyranny! => Freedom or death => With faith in ‘God’! For King and Fatherland! Freedom or Death! => „Orthodoxy“ or Death)

  http://www.ship-of-fools.com/gadgets/fashion/media/orthodoxy_or_death_t_shirt.jpg

  tj. o raskolništvu koje svoje korene kroz ljudsku istoriju ima u masonštini odnosno u nesrećnom pokušaju da se poveže „prosvetiteljski“ nacionalizam sa Pravoslavljem i stvori monarho-klerikalizam odnosno teokratija.

  S Bogom, a ne slobodno-od-savesti „zidarsko“ zbogom.

 3. sestra Rada

  Pomaže Bog draga braćo i sestre u Hristu!
  Zanima me otkud simbol Lobanja i kosti tzv. Adamova glava na zastavi nekih Svetogorsih monaha?
  To jeste ispred nekih kelija?
  Ne želim da se osete nelagodno ljudi koji su tamo ili su bili u isposnicama.
  Volim Svetu Goru i priče Svetogorskih Staraca.
  Ovo pitam jer sam čula da postoji takva zastava ispred vrata nekih kelija?
  Da li je taj simbol Pravoslavan?
  Uz dužno poštovanje i prema našim borcima u Drugom svetskom ratu koji su takođe imali zastavu sa tim simbolom-Za kralja i Otadžbinu.
  Sastradavali su za naš narod.
  Ne znam otkud taj simbol u našoj veri?
  Blagodarim na odgovoru.
  Bog vam dobra dao dobri ljudi !
  Živi i zdravi bili!

  Amin +++

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.